Tina de Musical in 2017 op de planken

24-11-2016 (12:23) - Creatie

Tina bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een eigen musical. De productie van het theaterstuk is in handen van Homemade Productions, de première zal plaatsvinden in oktober 2017.  
 
In de musical komen de karakters uit het blad tot leven. De familiemusical is geschikt voor meisjes en jongens van alle generaties. Schrijver en regisseur Dick van den Heuvel: ‘Wat mooi dat we Tina na 50 jaar kunnen verrijken met een familiemusical! Tina de musical geeft ons de mogelijkheid om te doen wat we het allerliefste doen: jonge mensen enthousiast maken voor theater. Niet alleen door wat ze zien op het toneel, maar vooral omdat ze eraan mee mogen doen.’
 
Met deze laatste zin doelt hij op een talentenjacht die wordt opgezet voor deze musical. Voor de rollen van Tina, Puck en Fabio gaat Homemade Productions op zoek naar jongens en meisjes tussen 9 en 18 jaar. Zij kunnen tussen januari en april 2017 auditie doen. Auditanten maken kans om te mogen deelnemen aan de Tina Academy, waar ze opgeleid worden tot musicalster. Opgeven kan tot 10 januari via tina.nl.
 
De hoofdrollen zijn al wel vergeven. Onder andere Annick Boer en Alexandra Alphenaar zullen te zien zijn op het grote podium.