Van Ons maakt EuroPride app voor botenparade

04-08-2016 (13:31) - Creatie

Het is dit jaar mogelijk om tijdens de Canal Parade te stemmen op je favoriete boten. Van Ons ontwikkelde in opdracht van stichting Amsterdam Gay Pride een nieuwe versie van de EuroPride 2016 Amsterdam app.
 
Van alle 80 boten is een profiel met foto en beschrijving opgenomen in de app. Terwijl de boten langsvaren kunnen bezoekers info over de boten lezen en een stem - 1 tot 5 sterren -  uitbrengen. Omdat de internetverbinding nooit stabiel is tijdens grote events zoals EuroPride Amsterdam, heeft Van Ons ervoor gezorgd dat alle stemfuncties ook zonder internetverbinding werken. De organisatie heeft live inzicht in de ranking waardoor tijdens de Botenparade al tussenstanden gedeeld kunnen worden.
 
‘Door de stemfunctie toe te voegen aan de app, hopen wij bij te dragen aan een rijkere beleving van de bezoekers aan de Botenparade. Het is echt geweldig dat het publiek nog actiever wordt betrokken bij onze boodschap voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder. Wij zijn blij dat Van Ons een oplossing heeft gecreëerd die ook zonder tijdelijke internetverbinding werkt’, zegt Ruben Nederpel, Event Manager stichting Amsterdam Gay Pride, trots.
 
Via de app is tevens het volledige EuroPride programma offline beschikbaar. Van Ons ontwikkelde naast de app ook de officiële website van het event ontwikkeld: Pride.Amsterdam.