Marijn Rademaker stopt met dansen

23-08-2018 (10:39) - Mensen

Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, beëindigt zijn danscarrière. Een terugkerende knieblessure heeft hem doen besluiten om per direct te moeten stoppen. 


Marijn Rademaker
: “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat ik vanwege mijn terugkerende knieblessure vroegtijdig moet stoppen met dansen. Maar ik heb een prachtige en lange carrière gehad en kijk er met trots en plezier op terug. Nu is het tijd voor iets nieuws en ik ben heel blij en trots dat ik mijn ervaring mag doorgeven als assistent balletmeester bij Het Nationale Ballet.” 


Ted Brandsen
, directeur van Het Nationale Ballet: “Marijn is de meest bijzondere Nederlandse balletdanser van de afgelopen jaren en dit gedwongen afscheid van het podium gaat mij zeer aan het hart. Hij heeft enorme pech gehad door zijn blessure en dat is heel droevig. Ik zal zijn kunstenaarschap op het toneel missen, maar dit is een vak waar dit soort dingen helaas kunnen gebeuren. Hij neemt weliswaar afscheid van het toneel en van het publiek, maar niet van het vak. Ik ben blij dat Marijn bij ons blijft en voor het vak behouden blijft en dat hij zijn bijzondere kennis door kan geven aan een nieuwe generatie dansers. Het is voor hem een overgang naar een andere fase waarin hij veel zal kunnen doen voor de balletwereld.”