Tele2-kalkoen Lucky inspireert tot heldendaad

21-12-2017 (10:31) - Mensen

Het leest als een Dickensiaans kerstverhaal. Voor de #hatersgonnalove-campagne van Tele2 werd YouTuber Alwyn Wils ingeschakeld om een kalkoen te regelen voor de shoot. Wils en Tele2 werden verliefd op de kalkoen en behoedden haar voor een fatale kerstmaaltijd. Lees het inspirerende verhaal van kalkoen Lucky.

 
Toen Wils, bekend van het kanaal A Chick Called Albert, werd gevraagd om een kalkoen te regelen, zag hij dit als een mooie kans om een kalkoen te redden. Hij ging naar een boerenstal waar het krioelde van de kalkoenen. Bij aankomst stond er een vrachtwagen klaar om een nieuwe lading kalkoenen naar hun laatste bestemming te brengen, het slachthuis.
 

liefde op het tweede gezicht

In de overbevolkte stal werd Wils verliefd op de kalkoenenpopulatie. Op eigen wijze communiceerde hij met ze. Bang voor de teleurstelling van de kalkoenen die achterbleven, liet Wils de boer een kalkoen uitkiezen die hij ging behoeden voor een nare kerst: kalkoen Lucky. Het begin van de relatie tussen Youtuber en kalkoen was wat onwennig. Op weg naar huis was het voelbaar dat Lucky onzeker was over het lot dat haar te wachten stond. Gespannen dook ze in de bijrijdersstoel en verroerde geen vin. 
 

Hollywoodkalkoen

Op de filmset bij Tele2 kwam Lucky wat meer los. Ondanks alle drukte om haar heen vervulde ze haar rol, een scene op een piano, met verve, niet afgeleid door alles wat er om haar heen gebeurde. Camera’s, lampen en neerdalend nepsneeuw deerden haar niet. Ze leek geboren voor de bühne. 
 

Kalkoenparadijs

Na de shoot raakte Lucky werkloos. De Hollywoodkalkoen had behoefte aan een leven buiten de spotlights. Dus nam Wils haar in huis. Ondanks de wederzijdse liefde met het baasje en voldoende aandacht van de kinderen van haar nieuwe gastouder was het een relatief eenzaam bestaan voor Lucky. Wils bracht haar naar een kinderboerderij. Het verhaal van Lucky ging rond op de set bij Tele2. De telecomprovider was aangedaan en dusdanig geroerd dat ze de kinderboerderij aanboden om een groot nieuw Kalkoenparadijs te maken Lucky en haar familie. Hier leven ze nu gelukkig, en hopelijk nog lang. Dankzij Wils en Tele2.