Finalisten Topvrouw van het Jaar 2012 bekend

31-07-2012 (08:27) - Prijzen

Annerie Vreugdenhil, directeur Commercial Banking Nederland van de ING Bank, Merel van Vroonhoven, lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen en Stephanie Hottenhuis, member Executive Board van ARCADIS zijn de kanshebbers op de titel Topvrouw van het jaar 2012.  Er bestaat een hardnekkig misverstand in Nederland dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is. In dat kader is het van belang dat vrouwelijk talent de aandacht krijgt die het verdient. Met deze verkiezing biedt Stichting Topvrouw van het jaar succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te worden en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere vrouwen.
 
De 6-koppige jury , onder leiding van Gerdi Verbeet, heeft vrijdag de drie finalisten bekend gemaakt. Tien  topvrouwen waren genomineerd en op basis van aangeleverde informatie zijn Annerie Vreugdenhil, Merel van Vroonhoven en Stephanie Hottenhuis gekozen tot finalisten. Zij zullen in een persoonlijke presentatie de jury overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2012 het meest verdienen.
 
De jury let op een aantal criteria om uiteindelijk de winnares te bepalen. Een belangrijk criterium is hoe en in welke mate zij zich hebben ingezet om de diversiteit in de eigen organisatie te bevorderen. Daarnaast de span of control, de zwaarte van de functie en de behaalde resultaten. Verder beoordeelt de jury de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. En de betekenis daarvan als rolmodel.
 

Op 27 september wordt de winnares van Topvrouw van het jaar bekend gemaakt.