Gouden NL-Award voor Omroep Brabant

22-03-2017 (21:04) - Prijzen

Op woensdag zijn voor de vijftiende keer de NL-Awards uitgereikt, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de ROOS Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers in Eindhoven.


Vijf regionale omroepen vallen dit jaar in de prijzen, met als uitschieter Omrop Fryslân dat maar liefst drie onderscheidingen in de wacht heeft gesleept. De categorie-overstijgende Gouden NL-Award gaat naar Omroep Brabant, voor hun onderzoeksjournalistiek naar misstanden in tbs-kliniek Woenselse Poort.

Gouden NL-Award
Omroep Brabant won de Gouden NL-Award voor een themapagina met interviews met betrokkenen, cliënten, (oud)medewerkers, bestuurders en politici waaruit een onthutsend beeld van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven naar voren komt. De jury noemt het een redactieprestatie van hoog niveau: “Een vorm van onderzoeksjournalistiek die zo volledig is uitgevoerd en zoveel impact heeft gehad dat hij het verdient het om in de prijzen te vallen.” Aan de Gouden NL-Award is een geldprijs van € 2500,- verbonden. Omroep Brabant wist vorig jaar ook al een Gouden NL-Award in de wacht te slepen.

per categorie
De winnaars van de NL-Awards 2016 per categorie:
EIGEN NIEUWS: Omroep Brabant – Woenselse Poort
DUIDING: Omrop Fryslân - Mohamed
ONLINE PROJECT: RTV Noord - Facebook-live vergadering
BESTE RADIOPROGRAMMA: Omrop Fryslân - Burn-out bij jongeren
BESTE TV-PROGRAMMA: RTV Utrecht – DocU Sport: David di Tommaso, voor altijd nummer 4
DOCUMENTAIRE: Omrop Fryslân - It Swarte Goud (Het Zwarte Goud)
VERNIEUWEND: Omroep Gelderland - Daadwerkelijk Dichtbij door verregaande samenwerking met lokale omroepen
GOUDEN NL-AWARD: Omroep Brabant – Woenselse Poort