Nominaties Amsterdamprijs voor de Kunst 2017 bekend

Nominaties Amsterdamprijs voor de Kunst 2017 bekend

13-06-2017 (20:38) - Prijzen

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft de negen nomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2017 bekend gemaakt. OORKAAN is één van de genomineerden in de categorie ‘Beste Prestatie’. De andere genomineerden in deze categorie zijn documentairemakers Peter en Petra Lataster en muziekfestival Appelsap.


makelaarsfunctie

Juryvoorzitter Tracy Metz: 'Naast het maken van een groot aantal concerten heeft Oorkaan ook een duidelijke makelaarsfunctie en leren ze topmusici met theatrale werkvormen te werken. Een werkwijze waar deze musici levenslang profijt van hebben. Ook zijn ze partnerships aangegaan met de belangrijke culturele instellingen in de stad en werken ze momenteel samen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Oorkaan vervult binnen het huidige Amsterdamse culturele veld een onmisbare rol.”


jury

Naast voorzitter Tracy Metz maken Janneke van Wijk, Vincent van Velsen, Robbert van Heuven en Monique Duurvoort deel uit van de jury.


OORKAAN
maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan richt zich op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Er zijn jaarlijks zo’n 200 voorstellingen op grote en kleinere (concert)podia in Nederland en in diverse concertzalen in Europa, Amerika en China.