Code Kidsweek leert kinderen programmeren

22-09-2016 (11:20) - Tech

Kidsweek komt met een extra uitgave, dat het gemaakt heeft in samenwerking met Stichting CodeUur. Code Kidsweek is een speciale uitgave waarin kinderen kunnen leren programmeren. 

 
Maartje Dammers is interim-hoofdredacteur van Kidsweek. Zij vindt dat de programmeertaal nog te weinig gedoceerd wordt: ‘Programmeren is een belangrijk onderwerp dat in de toekomst een steeds groter onderdeel zal uitmaken van onze maatschappij. In het onderwijs wordt echter aan programmeren nog maar mondjesmaat aandacht besteed. Begrijpelijk, want waar te beginnen? Deze krant helpt scholen en kinderen op weg.’
 
In de krant worden allerlei technische woorden uitgelegd. Kinderen vertellen hoe zij hebben leren programmeren en hoe zij dat weer aan andere kinderen doorgeven. Ook kunnen kinderen zelf aan de slag. Door middel van een stappenplan kunnen ze bijvoorbeeld zelf een game maken. Ook worden er tips gegeven om gratis te starten met leren programmeren. Verder vertelt schrijfster Niki Smit over haar Project Prep.
 
Prins Constantijn, Special Envoy StartupDelta, heeft een advies aan alle kinderen in Nederland: ‘Creëer je eigen toekomst en leer digitale vaardigheden. Het is niet alleen nu heel leuk maar straks noodzakelijk in elke baan.’
 
Kidsweek verspreidt deze speciale uitgave in een oplage 145.000 naar scholen in Nederland en naar alle Kidsweek abonnees. De krant is ook online te bekijken.