Foto’s topfotograaf Ed van der Elsken op postzegels

23-05-2016 (10:14) - Toeleveranciers

PostNL brengt vandaag het postzegelvel ‘Ed van der Elsken Nederlands Fotomuseum’ uit. Fotograaf Eddy Posthuma de Boer ontving het eerste postzegelvel uit handen van Ludo Voorn, directeur Marketing van PostNL. Dit gebeurde in het Nederlands Fotomuseum.
 
De afgelopen maanden is het Nederlands Fotomuseum gestart met het restaureren van het kleurenwerk van de in 1990 overleden Ed van der Elsken. Hiermee worden zijn eerste kleurenfoto’s veiliggesteld en getoond aan het publiek. Voor PostNL was dit restauratieproject aanleiding om zijn karaktervolle kleurenfoto’s op postzegels vast te leggen.
 
gastcurator
Eddy Posthuma de Boer was jarenlang bevriend met Van der Elsken. Hij is nu gastcurator van ‘De collectie belicht’, een van de nieuwe tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum. Posthuma de Boer over het postzegelvel: 'Ik ging vaak met hem op pad. Wat hem onderscheidde, is dat hij altijd het straatbeeld wilde vangen met eigentijdse en persoonlijke fotografie. Ik ben blij dat een aantal iconische foto’s uit zijn eerste en meest bekende kleurenfotoboek ‘Eye Love You’ uit 1977 op het postzegelvel staan afgebeeld.'