FONK Magazine

Fonk magazine vertegenwoordigt de menselijke maat in marcom en media en verschijnt elke 2 weken in print en als digitaal magazine. We schrijven over communicatie & reclame, media, marketing, design, fotografie en soms ook over mode. Fonk verrast, inspireert en motiveert. We stellen de mens achter het zakelijk succes centraal. Met uitgesproken interviews, achtergronden en opinie kiezen we voor de leukste journalistieke versnelling. 


FONK #207
Go Green. Daar verdien je geld mee

 

 

Het moest er een keer van komen: een editie van FONK Magazine over een betere wereld die we vandaag kunnen creëren met het oog op morgen. Hoe kun je temidden van al het mediageweld over een betere wereld, nog een uitgave op een ingetogen en inspirerende manier brengen?


Wij kozen ervoor om het onderwerp vanaf de bodem aan te pakken en sloegen de handen ineen met de creatives van VBAT die een prachtige poster en cover hebben ontworpen waarbij ieder voor zich het beeld kan inkleuren.

Wat ga jij vandaag doen? Doe je iets of doe je niets?

Do something, do nothing, Wij kiezen ervoor om op onze éigen manier iets te doen. Zo is de Wastebased Collection misschien niet het eerste onderwerp dat je in Fonk Magazine verwacht. Toch lieten wij ons inspireren door het verhaal en de creativiteit van mensen die met (bak)stenen andere creatieven inspireren met wat misschien wel het meest basale product in ons leven is: een huis dat ons verwarmt en dat kan worden gebouwd van het meest eerlijk mogelijke en mooie materiaal dat er voorhanden is.

Daarnaast het verhaal van de mensen die de macht van het geld in de ‘groene wereld‘ kennen en daarnaar handelen: Greencrowd en Greencrowd Energy. Hun boodschap is even simpel als effectief: go green, daar verdien je geld mee.

De Fonk Galerij ‘verbeeldt’ ook nu weer de beste en meest pakkende actuele commerciële boodschappen die aansluiten bij het thema van deze editie van Fonk: eerlijke initiatieven, groene communicatie en duurzame doelstellingen.

Er is in dit nummer nog zoveel meer te beleven; zoals het verhaal van The Gardeners, waar ‘goede dingen groeien’. Maar om dit voorwoord nu ook weer niet al te soft af te sluiten: lees ook even het ‘exclusieve interview’ dat wij mochten hebben met een echte messenger chatbot. Onze

 

 
Nicolette Hulsebos
hoofdredacteur fonk magazine

follow me @nicolettehulseb  


 

Nieuws of tips?

Heb je nieuwstips of wil je iets melden aan de redactie? Geef het door

Abonneren?

Heb je nog geen abonnement op fonk magazine? Meld je hier aan!