fonk magazine

Fonk magazine vertegenwoordigt de menselijke maat in marcom en media en verschijnt elke 2 weken in print en als digitaal magazine. We schrijven over communicatie & reclame, media, marketing, design, fotografie en soms ook over mode. Fonk verrast, inspireert en motiveert. We stellen de mens achter het zakelijk succes centraal. Met uitgesproken interviews, achtergronden en opinie kiezen we voor de leukste journalistieke versnelling. 


FONK #205
oude liefde roest niet

 

Old school reclame creatieven en new school digital wizzards; ze vinden elkaar in hun passie voor creativiteit. Een ADCN Lamp willen ze ook allemaal winnen, maar dat is lang niet iedereen gegund. Dit jaar werden er 54 Lampen verdeeld waaronder 2 voor Impact en 1 Grand prix voor de inmiddels uitputtend bewierookte The Next Rembrandt van J. Walter Thompson Amsterdam voor ING Nederland. Wie nog even wil zien wie allemaal op 13 april in Carré het podium mochten beklimmen, bekijkt het complete overzicht vanaf pagina 28.

Waar het ons in deze uitgave vooral om te doen is geweest, is creatief talent in al zijn verschijningsvormen een podium bieden. Daarom ook presenteren we in deze editie een selectie uit het ingezonden werk voor de ADCN Awards 2017 zonder onderscheid te maken tussen genomineerd of winnend werk.

Het enige criterium dat wij hebben gehanteerd, is of het werk ook op ons netvlies zal blijven staan als de tijd verstrijkt. We laten winnaars van toen en nu, juryleden van toen en nu, naast specialisten en generalisten aan het woord. En: we brengen een hommage aan Klaas Slooten, één van de stille krachten in het vak die wat ons betreft goud waard zijn.

En léés vooral de enige advertentie van een 100% professional, voor een 100% professional, die ook nog eens bestaat uit 100% copy op pagina 24-25. Een benijdenswaardige lap tekst, waarop je brein los gaat en waarvan je handen gaan jeuken. Maar ja, een redacteuren zijn en blijven liefhebbers van het geschreven woord. Daarom brengen wij in deze editie, naast heel veel prachtig beeld vooral ook een ode aan de copywriter en zijn talent.

En wat je verder ook doet, neem de tijd en geniet van Fonk 205.

 

  

Nicolette Hulsebos
hoofdredacteur fonk magazine

follow me @nicolettehulseb  


 

Nieuws of tips?

Heb je nieuwstips of wil je iets melden aan de redactie? Geef het door

Abonneren?

Heb je nog geen abonnement op fonk magazine? Meld je hier aan!