Financieel Nieuws

Vacatureaanbod in Nederland blijft laag

Vacatureaanbod in Nederland blijft laag 13-06-2012 -
Het online vacatureaanbod daalde in mei met 1 punt en blijft daarmee rond het historisch lage niveau van maart hangen. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index komt nu uit op 77 punten, dat is 21 punten lager dan een jaar geleden.
 
Het vacatureaanbod daalde in mei in de agrarische sector (-9) het meest en steeg in het onderwijs (+8) het sterkst. Alleen in de provincie Zeeland (+1) nam het aanbod toe. In de rest van Nederland daalde de Index en in Drenthe met 10 punten het meest.
 

In mei nam het vacatureaanbod in de agrarische sector (-9) het sterkst af. Het aanbod daalde onder meer ook in de juridische sector (-5), de publieke sector (-3), de sales sector (-3), de IT sector (-3) en in de engineering (-3). In het onderwijs (+8) nam het vacatureaanbod juist het toe. Het aanbod steeg onder meer ook in de transport & logistiek sector (+6) en in de gezondheidszorg (+5). 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Reacties

Commentaar wordt gewaardeerd, mits u de reactieregels respecteert. Door te reageren, geeft u aan deze regels te hebben gelezen en er mee in te stemmen. De redactie van RW Online behoudt zich te allen tijde het recht voor reacties die niet aan de regels te voldoen, te wijzigen of te verwijderen. Uw e-mailadres wordt uitsluitend gevraagd om misbruik van de reactiemogelijkheden te voorkomen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond en wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden. We bewaren uw gegevens strikt vertrouwelijk.
 
Naam :
E-mail adres :
Reactie :
Gegevens onthouden?
Ja Nee
RSS feed van de Bureau Nieuws pagina

Bureau Nieuws

RSS feed van de Media Nieuws pagina

Media Nieuws

RSS feed van de Marketing Nieuws pagina

Marketing Nieuws