Prijzen

Gummo wint Yellow Pencil

Gummo wint Yellow Pencil 23-04-2012 -
Het Amsterdamse reclamebureau Gummo heeft in Londen een Yellow Pencil gewonnen tijdens de 50e D&AD Award-uitreiking. Gummo ontving de prijs voor het ontwerp van 's werelds eerste augmented reality-postzegel: ‘Stad van Nederland; de toekomst in beweging’ in opdracht van PostNL.
 
Met behulp van augmented reality wist Gummo een extra dimensie aan de postzegel toe te voegen. Hierdoor werd het mogelijk om het oppervlak van de postzegel te ‘vergroten’ en de bijzondere – nog niet gerealiseerde – Nederlandse architectuurprojecten in volle glorie te tonen.
 
Het gebruik van augmented reality op een postzegel was een wereldprimeur en de zegel kreeg zowel nationaal als internationaal veel aandacht. Gummo won met deze postzegel eerder al de Best Practice Rozet 2011 en werd vorige week geselecteerd als Official Webby Honoree 2012. De postzegel is daarnaast nog genomineerd voor een ADCN Award. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Reacties

Commentaar wordt gewaardeerd, mits u de reactieregels respecteert. Door te reageren, geeft u aan deze regels te hebben gelezen en er mee in te stemmen. De redactie van RW Online behoudt zich te allen tijde het recht voor reacties die niet aan de regels te voldoen, te wijzigen of te verwijderen. Uw e-mailadres wordt uitsluitend gevraagd om misbruik van de reactiemogelijkheden te voorkomen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond en wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden. We bewaren uw gegevens strikt vertrouwelijk.
 
Naam :
E-mail adres :
Reactie :
Gegevens onthouden?
Ja Nee