EveryDayDutch in Londen succesvol

30-03-2011 (09:36) - Bureaus

In warenhuis Selfridges in Oxford Street, hartje Londen, is een maand lang Nederlands ontwerp te zien geweest. Onder de naam EveryDayDutch toonde het warenhuis van 24 februari tot 27 maart een tentoonstelling van hedendaags Nederlands ontwerp. Yksi Ontwerp droeg zorg voor de realisatie, in samenwerking met Design Cooperation Brainport en de Nederlandse ambassade. De expo werd druk bezocht; de Britten toonden veel interesse voor de ontwerpen van voornamelijk Eindhovense makelij.

De presentatie EveryDayDutch was een initiatief van de Britse auteur en curator Jane Withers. Tijdens haar bezoek aan Dutch Design Week, oktober vorig jaar, raakte ze onder de indruk van de kwaliteit van de Design Academy Eindhoven en zocht samenwerking met Yksi. ‘Het was fantastisch om daar zoveel nieuwsgierige, jonge designers uit Nederland te ontmoeten die allemaal een instinct hebben om werk te maken dat op een prettige manier duwt en draait en vragen stelt bij de manier waarop we dingen doen.’

Withers en Yksi selecteerden en realiseerden de expositie met ontwerpen uit Yksi Winkel, gespecialiseerd in Nederlands ontwerp. Voor de tentoonstelling werd eindexamenwerk geselecteerd van Tim Enthoven, Eveline Visser, Florike Martens, Dirk van der Kooij en Roel de Boer. Behalve deze vijf ‘jonge honden’ toonden ook gevestigde ontwerpers zoals Aldo Bakker, Piet Hein Eek en Yksi Ontwerp recent werk.
 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch