KRO-NCRV jeugddramaserie SpangaS stopt na 15 jaar

14-03-2022 (12:03) - Media

Na ruim 2500 afleveringen, twee spin-off seizoenen, twee speelfilms en een podcastserie, wordt op donderdag 28 april de allerlaatste aflevering van SpangaS uitgezonden. In de veelbekroonde jeugddramaserie van KRO-NCRV werden de belevenissen van tien leerlingen op de leukste school van Nederland gevolgd. SpangaS staat bekend als een zeer vooruitstrevende serie op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Vijftien jaar lang werd er aandacht besteed aan urgente thema’s, zoals LHBTIQ+, pesten, armoede, rouw en body positivity. De boodschap van de langstlopende Nederlandse jeugddramaserie allertijden is en blijft: je bent goed zoals je bent.
 
Tot en met 28 april zijn de allerlaatste afleveringen op tv en op NPO Start te zien. Tot dan kunnen de fans nog dagelijks alle avonturen van hun favoriete personages volgen op Instagram en de website Spangas.nl. Daar verschijnen de komende weken ook diverse nostalgische throwbackvideo’s die laten zien waar SpangaS al vijftien jaar lang voor staat. Denk aan videocompilaties met boodschappen als: stop pesten, je bent goed zoals je bent en liefde is voor iedereen


Icoon van de Nederlandse jeugdtelevisie

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “SpangaS is een icoon van de Nederlandse jeugdtelevisie. Vanaf de allereerste uitzending is het programma ongekend populair en altijd actueel. De serie maakt grote en soms zware maatschappelijke onderwerpen toegankelijk voor de jonge kijker en werkt tevens als gespreksstarter tussen ouders en kinderen. Ik ben trots dat wij vijftien seizoenen lang kinderen mochten inspireren en vermaken met SpangaS.”  

Bureaus

Marketing

Economisch