Margriet start vriendinnenplatform

26-06-2017 (12:33) - Media

Maandag 26 juni lanceert Margriet haar nieuwe online platform Margriet Vriendinnen, een online omgeving waar het vinden van vriendschappen centraal staat.

Uit het Vriendschapsonderzoek van Margriet blijkt dat vrouwen ervan overtuigd zijn dat vriendschap gelukkiger maakt. Margriet faciliteert met Margriet Vriendinnen als eerste merk een online platform waar vrouwen op een laagdrempelige manier vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden.

Margriet Vriendinnen
Ongeveer drie jaar geleden richtte Margriet als test een besloten Facebook-community op: Margriet Vriendinnen. Binnen zeer korte tijd waren er vierduizend actieve leden. Hélène Delhaas, adjunct hoofdredacteur Margriet: “Een van de vrouwen die zich hadden aangemeld bij de Facebook-community gaf aan dat ze met Kerst alleen zou zijn. Daarop kwamen tientallen reacties van andere communityleden die haar spontaan uitnodigden bij hen aan tafel. ‘Met Kerst hoort niemand alleen te zijn’ vonden ze. Deze betrokkenheid is zo typisch voor het merk Margriet en de Margriet-vrouw. Vriendinnen maken een belangrijk onderdeel uit van haar leven. Uit ons Vriendschapsonderzoek blijkt dat 74% van de respondenten zich zonder vriendinnen eenzaam voelt. Het sluiten van nieuwe vriendschappen vindt 43% van de vrouwen moeilijk. Dit alles heeft Margriet ertoe aangezet om een online platform te ontwikkelen: Margriet Vriendinnen.”

Vriendinnen in de buurt
Margriet Vriendinnen biedt vrouwen de mogelijkheid om online gratis, gemakkelijk en laagdrempelig nieuwe vriendinnen te ontmoeten bij hen in de buurt. Het is een plek om vriendschap te sluiten met vrouwen met dezelfde interesses, via interessegroepen en activiteiten. Zo zijn er de groepen 023Eetclub, Wandelvriendinnen West Achterhoek, Brabantse gezelligheid en Vriendinnen groep Rotterdam. 

Vriendschapsonderzoek
Margriet-vrouwen hebben gemiddeld tussen de twee en zes goede vriendinnen die ze wekelijks zien. Dat blijkt uit het Vriendschapsonderzoek. 91% van de respondenten geeft aan dat vriendschap gelukkiger maakt. Hoewel het gezin en de partner voor vrouwen nog steeds het belangrijkste zijn, geeft 52% aan dat haar beste vriendin het meest van haar weet. “Zonder mijn vriendinnen zou ik me eenzaam voelen,” zegt 74% van de respondenten. Tot slot geeft 25% aan zich weleens eenzaam te voelen.

Het nieuwe gratis platform is gratis. 


Bureaus

Marketing

Economisch