Van Gameren verzamelt 75.000 handtekeningen om Formule 1 naar Nederland te halen

22-08-2018 (09:47) - Media

Rob van Gameren heeft op F1naarNederland.nl al ruim 75.000 handtekeningen verzameld van Nederlandse Formule 1-fans die de koningsklasse van de autosport weer terug naar Nederland willen halen. Van Gameren, zelf een diehard F1-fanaat en sidekick van het tv-programma Formule 1 Café, begon afgelopen week een petitie die direct gesteund werd door Ziggo Sport, dat de Formule 1 uitzendt. 

 
Van Gameren wil aantonen dat een Nederlandse Formule 1 Grand Prix eenvoudig uit te verkopen is. “De massale steun voor mijn petitie wijst erop dat er genoeg racefans zijn die Assen, Zandvoort of een ander Nederlands circuit wel zien zitten. We zitten nu al op 75.000 enthousiastelingen die Max Verstappen, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen graag zouden zien racen in ons land”, aldus Van Gameren.


Steun Ziggo Sport

Bekende gezichten van Ziggo Sport steunen Rob in zijn missie om de race naar Nederland te halen. “Bij Ziggo Sport zijn we gek op Formule 1, daarom helpen we Van Gameren uiteraard graag met zijn actie”, vertelt Martijn van Opstal, woordvoerder van Ziggo Sport. “En het maakt ons niet uit of het Nederlandse F1-feest nou in Assen, Zandvoort of ergens anders plaats gaat vinden. Als we maar allemaal in eigen land van Max en de andere helden kunnen gaan genieten”.


Aanbieden petitie

Van Gameren is van plan om de verzamelde handtekeningen aan te bieden aan de Formule 1-baas en Liberty Media. “Het terughalen van de Formule 1 naar Nederland moet allereerst worden gedragen door het Nederlandse publiek. Dat lijkt me het minste probleem gezien de steun die mijn petitie krijgt en de oranje-gekleurde tribunes als in België, Duitsland of Oostenrijk een Grand Prix wordt gereden.”

 

F1naarNederland.nl

Wie net als Rob van Gameren de F1 terug wil halen naar Nederland, kan terecht op de website www.F1naarNederland.nl waar zijn online petitie is te ondertekenen.


Bureaus

Marketing

Economisch