Nederlander werkt op schrikkeldag voor nop

23-02-2012 (08:48) - Economisch

Als je aan de gemiddelde werknemer vraagt of hij bereid is een dag onbetaald te werken, is het antwoord waarschijnlijk nee. Toch zal dankzij schrikkeldag dit jaar een groot deel van de beroepsbevolking een dag gratis en voor niets werken. 
 
Uit een onderzoek uitgevoerd voor uitzendbureau de Uitzendspecialist blijkt dat bijna de helft van de werkende bevolking niet weet dat ze dit jaar op woensdag 29 februari een dag onbeloonde arbeid moet leveren. Een uitzondering vormen mensen die per dag betaald krijgen, zoals uitzendkrachten. Overigens is slechts 17% van de onderzochte personen van plan om actie te ondernemen zodat de gewerkte dag alsnog wordt beloond. Vooral lager opgeleiden en jongeren zijn bereid hun baas erop aan te spreken.  
 
Een jaarsalaris wordt gebaseerd op een jaar van 365 dagen. Daar een schrikkeljaar 366 dagen bevat, wordt er dus eens in de vier jaar een dag meer gewerkt dan normaal. Volgens de resultaten van het onderzoek dat uitzendbureau de Uitzendspecialist liet uitvoeren is weliswaar 85% van de beroepsbevolking zich bewust van het feit dat 2012 een schrikkeljaar is, maar beseft slechts de helft zich dat een schrikkeljaar een onbetaalde dag werk tot gevolg heeft. 
 
Aad van der Zalm, oprichter en directeur van de Uitzendspecialist Groep: ‘het bedrijfsleven bespaart hiermee zo’n 100 miljoen aan loonkosten, dat is snel verdiend over de rug van hun medewerkers.’ Uitzendkrachten hebben het op 29 februari beter voor elkaar, zij worden wel uitbetaald. Volgens Aad van der Zalm is dat een behoorlijk grote groep: ‘er is geen land waar zoveel gebruik wordt gemaakt van flexibele arbeid als Nederland. Dat heeft voordelen voor de werkgever die arbeid alleen hoeft in te zetten als hij het nodig heeft. Maar hieruit blijkt dat flexibel werken een win-win situatie is voor zowel werkgever en uitzendkracht.’ 
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Marketing