Olympische VW-campagne door ACHTUNG!

11-07-2012 (08:20) - Bureaus

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in London ontwikkelde Volkswagen een speciale up! die is uitgerust met technologie waarmee het mogelijk wordt de auto te laten rijden op (stem)geluid. Met deze speciale uitvoering stelt Volkswagen supporters in staat zich juichend te kwalificeren voor een Olympisch ticket. 
 
Van 27 juli tot en met 12 augustus vinden in Londen de Olympische Spelen plaats. Volkswagen, al 25 jaar de mobiliteitspartner voor Nederlandse Olympische sporters, gaat dit jaar op zoek naar de supporters die onze atleten nét dat beetje verder kunnen helpen. Door als snelste een 100 meter sprint in de stemgeluid-aangedreven up! af te leggen, kunnen supporters zich naar Londen juichen. Van 18 tot en met 31 juli rijdt de speciale up! door Nederland. Fanatieke supporters halen de up! naar hun eigen straat door zich op te geven op uphollandup.nl.     
 
De geluid-gedreven Volkswagen up! is ontwikkeld door Volkswagen Nederland en werkt op basis van een decibelmeter in combinatie met een elektronisch gaspedaal. Het geluid van supporters wordt zo omgezet in beweging van de auto. Hoe harder er wordt gejuicht, hoe harder de auto rijdt. Vanwege veiligheid is de speciale up! begrensd op 30 km/h en voorzien van een dubbele pedaal-bediening voor de bijrijder zoals in een lesauto.
 
Volkswagen is geen onbekende voor Nederlandse Olympische sporters. Het merk is al 25 jaar als mobiliteitspartner aan NOC*NSF verbonden. Op deze manier ondersteunt Volkswagen de topsporters in hun mobiliteit. De Nederlandse Olympische atleten rijden sinds deze zomer onder meer in de vierdeurs versie van de Volkswagen up!.
 
Concept: ACHTUNG!
Development: B-Lex
Sound design: Big Orange
Verantwoordelijk bij klant: Menno van de Gronden, Jasper van de Bijl 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch