Nederlander gelukkig op het werk

13-07-2012 (08:41) - Economisch

Maar liefst 71% van de Nederlanders voelt zich gelukkig op het werk. Daarmee zijn de Nederlanders bijna de gelukkigste Europese werknemers. Het Europese gemiddelde ligt slechts op 57%. De Belgen zijn nog net iets gelukkiger op het werk want die geven zich een score van 5,9 op het werk waar de Nederlanders zich zelf een 5,6 geven. In Duitsland en Oostenrijk zijn werknemers beduidend minder gelukkig. Op een schaal van 1 op 10, geven de Duitsers zich bijvoorbeeld maar een score van 4,8 op 10.
 
In Nederland valt het nog mee, maar het is verrassend dat 43% van de Europeanen ongelukkig is op het werk – zeker als we zien dat ongelukkig zijn op het werk een grote invloed heeft op het privéleven.
 

 


Reacties

Opvallend dat Nederlanders zich met een score van 5,6 (op een schaal van 10) al gelukkig voelen op hun werk. Dat moet beter kunnen, zou je zo denken. Want gelukkig zijn op het werk vertaald zich op allerlei manier uit: voor organisaties vertaald het zich in klinkende winst- en groeicijfers. Voor uw medewerkers en uw klanten leidt het bovendien tot een gelukkiger privé leven. En dat draagt ook weer bij aan de relevante dividenden van uw organisatie… Dan is de cirkel rond!
Maurits de Koning @ 16-07-2012 15:22 uur
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing