Hoe kan jij creatief denken met online marketing?

25-03-2021 (09:00) - Marketing

Een eigen bedrijf hebben is voor veel ondernemers een echte hobby wat veranderd is in werk. Sommige ondernemers zeggen dat ze nooit meer werken sinds zij een eigen bedrijf zijn begonnen. En vaak is dat ook zo, maar klanten komen niet zomaar aanwaaien. En zonder klanten kan jouw bedrijf natuurlijk niet bestaan. Daarom is het belangrijk dat er een goede marketing strategie toegepast wordt.
 
Maar hoe werkt dat online marketing eigenlijk en hoe kan jij creatief denken met online marketing? Dat en meer lees jij in dit artikel. Aan het eind weet jij precies hoe jij jouw klanten moet werven en hoe jouw bedrijf een succes wordt!
 

Online marketing

Elk bedrijf moet gebruik maken van marketing. Tegenwoordig gaat dat gemakkelijk online. Maar het kost nog steeds best wat tijd. Je zou natuurlijk zelf al jouw flyers en posters kunnen ontwerpen. Of als je een groter budget hebt, al jouw tv spotjes en radioreclames opnemen. Maar dan heb je nog maar weinig tijd over voor de klanten en is het nog maar de vraag hoeveel klanten jij er mee wint. Je wilt natuurlijk geen verlies draaien. Daarom zou je kunnen overwegen om jouw online marketing te kunnen laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.
 
Er zijn namelijk online marketing bureaus die voor jou jouw marketing beheren. Zij zorgen dan bijvoorbeeld oor e-mail marketing, social media marketing, zoekmachine optimalisatie en zoekmachine advertenties. Dit scheelt weer een heleboel tijd voor jou wat jij weer in de klanten kan steken. En het bedrag wat jij er aan uitgeeft verdien jij dubbel terug omdat jij met professionals in zee gaat.
 
Natuurlijk moet je hier wel het budget voor hebben maar dan weet je zeker dat je het geld terug verdient. Je moet echter wel op een aantal dingen letten voor je een bedrijf contacteert om jouw marketing te doen. Denk hierbij aan de prijsvergelijking, reviews, of ze persoonlijke aandacht hebben voor jou en jouw klanten en of ze professioneel zijn. Anders gaat jouw bedrijf eerder naar beneden als naar boven.
 

Creatief denken met marketing

Marketing is een vak apart. Je kan het of je moet het echt leren. Maar dat betekent niet dat er een boek is wat je moet volgen als je aan marketing begint. Je kan ook op een creatieve manier aan online marketing doen. Maak eens een leuk filmpje op Instagram in plaats van altijd foto’s posten met dezelfde tekst.
Houdt het wel dicht bij jouw bedrijf. Als jouw klanten opgevangen worden in net pak, is het natuurlijk niet de bedoeling dat jij een filmpje plaatst in een clownspak om grappig over te komen. Tuurlijk mag een net bedrijf ook een grappig filmpje maken, maar houdt het wel dicht bij jouw bedrijf en jouw klanten. Anders trek je mensen aan die niet binnen jouw doelgroep passen.
 
Daarnaast is het handig als je op de hoogte bent van het laatste nieuws en trends. Dan weet je hoe jij op de mensen kan inspelen. Als het mooi weer is, organiseer dan eens een limonade kraampjes middag en verkoop limonade voor 50 cent. En in de tijd van corona, geef leuke gezelschapsspellen weg zodat mensen iets te doen hebben thuis. Op deze manier trek je veel mensen en veel aandacht.
 
Gebruik jouw creativiteit zo goed mogelijk en houdt het dicht bij jezelf. Het feit dat jij een eigen onderneming bent begonnen zegt al iets over jouw creativiteit. Zet deze zo goed mogelijk in. En heb je geen tijd? Ga dan in zee met een goed online marketing bedrijf wat jou naar succes helpt!
 

Bureaus

Media

Economisch