FONK Magazine

Fonk magazine vertegenwoordigt de menselijke maat in marcom en media en verschijnt elke 2 weken in print en als digitaal magazine. We schrijven over communicatie & reclame, media, marketing, design, fotografie en soms ook over mode. Fonk verrast, inspireert en motiveert. We stellen de mens achter het zakelijk succes centraal. Met uitgesproken interviews, achtergronden en opinie kiezen we voor de leukste journalistieke versnelling. 


FONK #227
Wat ons beweegt

 

 

Retail is warm en koud tegelijk. Nogal wat winkels verdwijnen uit het straatbeeld, maar de winkel(ketens) die blijven, doen er vaak alles aan om hun winkelvloer om te toveren toteen plek waarop je van alles kunt beleven.
De merken die in die winkels worden verkocht, zoeken het op hun beurt ook vaak in belevenismarketing in een ultieme poging de consument aan zich te binden. Bierbrouwer Heineken speelt het spel als geen ander. In deze editie brengen we daarom de making of van de film Heel Holland gaat voor Goud en pakken we ook uit met de 20e editie van Amstel live, dat na 20 edities populairder dan ooit lijkt zijn.

Terug op de winkelvloer zelf, speelt het aanbod in het schap een belangrijke rol bij wat we (willen) kopen en wat niet. We spraken met creatives van zes packaging bureaus om een vinger te krijgen achter de belangrijkste trends en ontwikkelingen van dit moment. Dat sustainable verpakkingen op korte termijn een forse rol gaan spelen, is zonneklaar, maar er is op dit moment veel meer relevant dan dat alleen. Lees dus de tips, tricks en observaties van deze zes specialisten.

Voordat ik je ‘los laat’ in deze nieuwe editie van FONK, die primair draait om actuele retail en packaging issues, adviseer ik aan het begin van deze uitgave vooral je oog te laten gaan over de nieuwe plaat van Vincent Kruijt in onze serie Passanten.
‘De man in de straat’: daar doen we het tenslotte allemaal voor.
Nicolette Hulsebos

Nicolette Hulsebos
hoofdredacteur FONK
Magazine

follow me @nicolettehulseb  


 

Klik op onderstaande covers om eerdere edities te lezen

        

Nieuws of tips?

Heb je nieuwstips of wil je iets melden aan de redactie? Geef het door

Abonneren?


Heb je nog geen abonnement op fonk magazine? Meld je hier aan!