Facebook investeert 50 miljoen in live video

24-06-2016 (10:52) - Media

Facebook wil een leidende positie op de live videomarkt veroveren. Het bedrijf betaalt inmiddels tientallen mediabedrijven en bekende mensen in totaal meer dan vijftig miljoen dollar om live video's te maken.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal kreeg een document in handen met 140 namen op die samen meer dan 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) krijgen om de volgende maanden live-video's te maken. Zeventien partners krijgen meer dan één miljoen dollar.
 

Buzzfeed
Buzzfeed blijkt het meeste geld te krijgen: om een jaar lang live uit te zenden op Facebook krijgt het 3,05 miljoen dollar. Daarna volgt The New York Times, met 3,03 miljoen dollar (2,7 miljoen euro), en CNN met 2,5 miljoen dollar. Maar het zijn niet alleen mediabedrijven op wie Facebook inzet. FC Barcelona en Real Madrid, allebei voetbalclubs met fans overal ter wereld, krijgen respectievelijk 1 en 0,9 miljoen dollar voor hun video-experimenten. Acteur en comedian Kevin Hart ontvangt een cheque van 600.000 dollar, terwijl kok Gordon Ramsey en zwemmer Michael Phelps elk 200.000 dollar krijgen.
 
extra reclame-inkomsten
Facebook hoopt met de live-beleving mensen vaker naar en langer op hun platform te houden, wat extra reclame-inkomsten betekent. Facebook staat op reclamevlak nu nog niet sterk als het op video aankomt; YouTube slorpt het meeste op.
 
De waarde van die videoreclamemarkt in de Verenigde Staten wordt door The Wall Street Journal op 9,8 miljard dollar geschat.

De Morgen

Bureaus

Marketing

Economisch