VICE met programmering naar meer dan 50 landen

22-06-2016 (13:40) - Media

VICE heeft vandaag bij het Cannes Lions Festival een reeks aan internationale deals onthuld die de status van het bedrijf als het grootste mediamerk voor jongeren verder versterken, en multiscreen-programmering beschikbaar maken voor kijkers in 51 territoria.


Het internationale jongerenmerk werkt samen met The Times Group of India en de MOBY Group om digitale, mobiele en lineaire kanalen naar India en het Midden-Oosten te brengen. Daarnaast heeft VICE tv-deals gesloten met SBS Australia, Sky New Zealand, Multi Channels Asia, Econet Media, en Groupe V Media om het tv-kanaal VICELAND in Zuidoost-Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Franstalig Canada te lanceren.
 
VICE-oprichter en CEO Shane Smith kondigde een serie van digitale, mobiele en lineaire deals aan met een roster van mediapartners die het internationale bereik van het merk aanzienlijk zullen vergroten, en nieuwe doelgroepen, nieuwe inkomstenstromen vanuit productie, licenties en advertenties, en nieuwe lokale studio’s en kanalen opleveren. De deals lopen uiteen van marktintroducties op drie schermen in India en het Midden-Oosten, en tv-kanalen die 24 uur per dag uitzenden in Australië en Nieuw-Zeeland (als toevoeging aan bestaande digitale en mobiele kanalen) tot op zichzelf staande tv-kanalen in Zuidoost-Azië en een lineair venture in Afrika.
 
44 landen
Shane Smith, CEO en oprichter van VICE, zegt: 'Eerder dit jaar kondigde ik aan dat we VICELAND binnen 12 maanden gingen lanceren in 12 landen, en dat is niet waar. We gaan ons tv-kanaal lanceren in 44 landen. Dit maakt VICELAND het snelst groeiende tv-kanaal ooit. Vergeef me mijn zondes, ik hou van jullie allemaal.'
 
Partners zijn onder meer:
·      The Times of India Group (ToI) voor toegang tot de Indiase markt op digitaal, mobiel en tv
·      The MOBY Group voor digitaal, mobiel en tv op de Midden-Oosterse markt
·      SBS Australia om VICELAND te lanceren in Australië
·      Sky New Zealand om VICELAND te lanceren in Nieuw-Zeeland op Sky TV en Sky Mobile
·      Multi Channels Asia om VICELAND te lanceren in Zuidoost-Azië
·      Econet Media om VICELAND op digitaal en lineair te lanceren in Afrika
·      Groupe V Media om VICELAND te lanceren in Québec en Franstalig Canada
 
 
 

Bureaus

Marketing

Economisch