Nieuwe junior conservator voor Boijmans dankzij beurs Prins Bernhard Cultuurfonds

Nieuwe junior conservator voor Boijmans dankzij beurs Prins Bernhard Cultuurfonds

01-02-2021 (11:24) - Mensen

Deze maand start Marthe Kes als junior conservator Toegepaste kunst en vormgeving bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Haar plek is mogelijk gemaakt door een Conservatoren Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
 
Het Conservatoren Stipendium dat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar beschikbaar stelt, zorgt ervoor dat een zittende museumconservator meer ruimte krijgt voor onderzoek naar de eigen collectie. Ten tweede geeft het jonge recent afgestudeerde kunsthistorici als Marthe Kes (Rotterdam, 1993) de gelegenheid ervaring op doen. Museum Boijmans Van Beuningen had tweemaal eerder -in 2014 en 2015- een conservator in dienst dankzij het Conservatoren Stipendium dat in 2013 door het Cultuurfonds werd ingesteld.
 
Marthe Kes komt per 1 februari 2021 terug bij Museum Boijmans Van Beuningen waar zij tijdens haar studie als conservator in opleiding werkte en vervolgens als assistent conservator meewerkte aan de befaamde Bauhaus tentoonstelling. Tot en met juli 2021 zal Kes zich bezig houden met het ondersteunen van senior conservator Mienke Simon Thomas en de voltooiing van de Boijmans Studie over de geschiedenis van de collectie toegepaste kunst en vormgeving waaraan zij werkt. Daarnaast zij zich richten op inhoudelijke projecten omtrent dit onderwerp in het nieuwe depot.