Bolt en Shell starten samenwerking op gebied van elektrisch rijden

30-03-2022 (20:03) - Marketing

Bolt, de Europese app voor mobiliteit, heeft de handen ineengeslagen met Shell om samen een volgende stap te zetten in het verduurzamen van de taxibranche. Bolt chauffeurs kunnen vanaf nu tegen een gunstig tarief hun elektrische voertuigen opladen bij een van de Shell Recharge laadpunten in heel Nederland. De samenwerking is een volgende stap voor Bolt in de missie om in 2025 alle chauffeurs volledig emissievrij te laten rijden.
 
Het netwerk aan Shell laadpunten telt inmiddels meer dan 200 snelladers. De 175 kW-snelladers zorgen ervoor dat chauffeurs binnen 20 minuten weer onderweg zijn. Door de landelijke dekking is er altijd een laadplek in de buurt. Aysun Akik, General Manager Shell Fleet Solutions Europe: “De elektrificatie van het zakelijke vervoer zit in een versnelling. Met ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen werken wij samen met onze klanten aan het realiseren van emissiedoelstellingen op zowel korte- als lange termijn. We zijn dan ook blij dat we samen met Bolt kunnen bijdragen aan een stap in de verduurzaming van de taxibranche.”

Bolt prioriteert en support het emissievrij rijden, ook onder zijn gebruikers. Zij kunnen in de app kiezen voor een elektrische rit en zo volledig elektrisch naar zijn of haar bestemming gebracht worden. Op dit moment zijn er in het netwerk van Bolt 500 elektrische voertuigen beschikbaar. 

Bureaus

Media

Economisch