De Bijenkorf adopteert Internationale Vrouwendag

07-03-2022 (16:24) - Marketing

Van 7 t/m 13 maart viert de Bijenkorf Internationale Vrouwendag. Met onder andere aandacht voor vrouwelijke ceo’s en oprichters van meer dan 70 merken in alle winkels, en een samenwerking van tassenmerk Wandler met kunstenaar Michele Pred in de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam wil het warenhuis jong en oud inspireren.
 
Internationale Vrouwendag wordt op 8 maart om 07.30 uur afgetrapt in de studio op het hoofdkantoor van de Bijenkorf, waar ondernemers Paulien Wesselink (O My Bag), Sam van der Leest (G’nger) en Aynur Abbott (Aynur Abbott) in gesprek gaan met Nancy Poleon en Marjolijn Meynen over de kracht van groot denken en de uitdagingen, oplossingen en toekomst van vrouwelijk ondernemerschap. Members van de Bijenkorf kunnen het gesprek via livestream volgen. 
 

Wandler-tas met een boodschap

Elza Wandler van het gelijknamige tassenmerk ging voor Internationale Vrouwendag een samenwerking aan met kunstenaar Michele Pred. Resultaat: twee unieke tassen met in lichtgevende letters de boodschap Equal pay, waarmee ze aandacht vragen voor de nog steeds voortdurende ongelijkheid in beloning tussen mannen en vrouwen
wereldwijd. De tassen zijn uitsluitend te zien en te koop zijn bij resp. de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam. De gehele opbrengst gaat naar WOMEN Inc., een organisatie die strijdt voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.

 

Vrouwen aan het hoofd

Bij veel van de merken die de Bijenkorf verkoopt staat een vrouw aan het hoofd. Deze inspirerende vrouwen en merken worden met speciale signingborden gepresenteerd in de winkels van de Bijenkorf. Zichtbaarheid is een belangrijk onderdeel van hun succes. Daarom kan iedereen die op Internationale Vrouwendag op 8 maart een aankoop doet bij een van deze merken, gratis een professionele foto laten maken voor Linkedin of een ander zakelijk profiel.
 
Op de website van de Bijenkorf staat een overzicht van de activiteiten die de Bijenkorf in het kader van Internationale Vrouwendag organiseert. 

Bureaus

Media

Economisch