Gratis kerstkaart voor 6 miljoen huishoudens

06-12-2016 (14:48) - Marketing

Zaterdag 10 december bezorgt PostNL bij ruim 6 miljoen huishoudens een gratis kerstkaart. PostNL vraagt iedereen om deze kaart te sturen naar iemand die  tijdens de decembermaand wat extra aandacht verdient. Uit panelonderzoek blijkt dat 81% van de Nederlanders vindt dat je met een kerstkaart laat blijken dat je aan iemand denkt. 


Het panelonderzoek stelt bovendien dat zes op de tien respondenten vinden dat een standaard doorgestuurd WhatsApp bericht met een kerstgroet ‘eigenlijk niet kan’. 68% van de ondervraagden is het eens met de uitspraak ‘Juist in deze digitale wereld, gaat er niks boven een persoonlijke kerstkaart’. 


Met de activatie ‘Iedereen verdient een kerstkaart’ wil PostNL zoveel mogelijk mensen verrassen met een kerstkaart. Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland wat zeker tijdens de kerstdagen pijnlijk duidelijk wordt. De 20.000 postbezorgers van PostNL weten als geen ander wie er wel en geen Kerstkaart krijgt. Zij zorgen er samen met het Nationaal Ouderenfonds voor dat alle kerstwensen die mensen met de gratis kerstkaart en Decemberzegel versturen, goed terecht komen. 

PostNL stelt ruim 6 miljoen kerstkaarten beschikbaar. In combinatie met de bijzondere 21ste postzegel op het velletje Decemberzegels, is het volgens PosrNL een kleine moeite om de kaart te versturen.  


Bureaus

Media

Economisch