Likeur van zeldzame koffie heet Licor 43 Baristo

26-04-2018 (14:59) - Marketing

Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora speelt in op de groeiende populariteit van koffie met een nieuw product, Licor 43 Baristo. Het is pas tweede innovatie sinds de jaren ’60 voor dit bedrijf, en wordt gemaakt van zeldzame en karakteristieke koffiebonen van de Canarische Eilanden.


Het viel Licor43 op dat aan de bar diversiteit ontbreekt als het om koffie gaat. Licor 43 combineert daarom het beste van deze twee werelden in Licor 43 Baristo, met de smaak en geur van koffiebonen uit Gran Canaria. Een Canarische koffieboon vormt de basis van dit nieuwe product. De likeur wordt gemaakt door de ingrediënten van Licor 43 Original in een nieuwe samenstelling te combineren met koffiebonen. De bonen worden in alcohol gelegd, zodat de smaak aan de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt opgenomen in de likeur. De combinatie van de boneninfusie en de vernieuwde samenstelling van de ingrediënten van Licor 43 Original, geven een robuuste en sterke koffiesmaak aan de nieuwkomer. 

 

unieke koffiebeleving

Jeroen Veldkamp, koffie professional en tweevoudig Nederlands Kampioen Barista: “De koffieplantage van Gran Canaria is een vreemde eend in de bijt vergeleken met de meeste koffieplantages. Normaal wordt koffie verbouwd in een tropische omgeving vanaf 800 meter boven zeeniveau. De Agaete vallei van Gran Canaria ligt op 400 meter hoogte en de koffiebonen worden verbouwd op vulkanische grond. Het klimaat is vochtig en er valt veel regen, maar de warmte van de zon blijft steken onder de fruitbomen, die als een schaduw over de koffieplanten hangen. Hierdoor is de smaak van de bonen bijzonder lekker. De infusie van de bonen in de likeur, zorgt voor een unieke koffiebeleving.”
 


Bureaus

Media

Economisch