Agenda


Spoorwegmuseum toont 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches

Spoorwegmuseum toont 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches
za 13 februari 2021 t/m zo 5 september 2021 - Vanaf 13 februari 2021 is in het Spoorwegmuseum de tentoonstelling 'Spoor van verbeelding' te zien over Nederlandse spoorwegaffiches van het begin tot heden.
Lees verder »

Vive le cinéma! - Art & Film bij Eye Filmmuseum

Vive le cinéma! - Art & Film bij Eye Filmmuseum
wo 9 juni 2021 t/m zo 5 september 2021 - Voor de jubileumtentoonstelling Vive le cinéma!, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de 75ste verjaardag van Eye Filmmuseum, zijn vijf belangrijke filmmakers uit vijf verschillende werelddelen uitgenodigd. Regisseurs Jia Zhang-ke, Lucrecia Martel, Nanouk Leopold & Daan Emmen, Lemohang Jeremiah Mosese en Carlos Reygadas is gevraagd een werk te maken dat gebruikmaakt van de mogelijkheden van de driedimensionale ruimte in plaats van het tweedimensionale bioscoopdoek.
Lees verder »

De Nederlandse Portretprijs 2021 en expositie

De Nederlandse Portretprijs 2021 en expositie
do 24 juni 2021 t/m zo 26 september 2021 - Stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) reikt op donderdag 24 juni de Nederlandse Portretprijs uit in Slot Zeist. Voor de derde editie van de tweejaarlijkse uitreiking is een recordaantal van 1.416 portrettekeningen, -schilderijen en -beeldhouwwerken ingezonden door bekende kunstenaars en nieuwe talenten. Een deskundige jury onder leiding van kunsthistoricus Rudi Ekkart heeft de vijftig beste portretten geselecteerd en de winnaar gekozen. Naast de 2D en 3D Portretprijs wordt de publieksfavoriet en Jong Talent beloond. Ook is er een Selfieportretprijs voor scholieren. Van 24 juni tot en met 26 september zijn alle 50 genomineerde portretkunstwerken te zien tijdens een expositie 'Het Portret' in Slot Zeist.
Lees verder »

FAKE ME HARD: your guide to 'post-truth' society

FAKE ME HARD: your guide to 'post-truth' society
wo 30 juni 2021 t/m zo 15 augustus 2021 - FAKE ME HARD richt zich op een samenleving die wordt aangestuurd door algoritmische logica, data-extractie en nepnieuws. Een 40-tal kunstenaars maken de complexe wereld tastbaar door grootschalige installaties, performances, games. Euforie en dystopie liggen in elkaars verlengde, met geweld en verlossing uit onverwachte hoek. AVL Mundo, Rotterdam, transformeert van 30 juni tot en met 15 augustus tot een plek waar de impact van technologie op ons leven manifest wordt gemaakt, wordt geanalyseerd en binnenstebuiten gekeerd.
Lees verder »

New Moves: Korte dansfilms bij Het Nationale Ballet

New Moves: Korte dansfilms bij Het Nationale Ballet
do 8 juli 2021 t/m do 26 augustus 2021 - Traditioneel krijgen in New Moves dansers van Het Nationale Ballet de kans om hun choreografisch talent te ontdekken en ontwikkelen. Door de coronapandemie konden de edities van zowel 2020 als 2021 helaas niet plaatsvinden in het theater. De dansers van Het Nationale Ballet bleven echter creëren en onderzochten dit jaar de mogelijkheden die de combinatie van dans en film hen bood. De resultaten daarvan zijn de gehele zomer te zien op het online platform van Nationale Opera & Ballet.
Lees verder »

Foam 3h: Gilleam Trapenberg

Foam 3h: Gilleam Trapenberg
vr 16 juli 2021 t/m zo 12 september 2021 - Foam presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Gilleam Trapenberg. Zijn presentatie in Foam 3h toont de volgende stap in een langlopende zoektocht waarin de fotograaf steeds de voorstelling en beeldvorming van het Caribisch gebied afweegt.
Lees verder »

Outsiderwear Festival verlengd t/m 31 juli

Outsiderwear Festival verlengd t/m 31 juli
vr 23 juli 2021 t/m za 31 juli 2021 - Festival is wegens groot succes verlengd tot en met zaterdag 31 juli. Outsiderwear Festival brengt 40 "outsider" en "insider" kunstenaars met uiteenlopende achtergronden samen, van niche kunstenaars en reeds succesvolle streetwear labels tot onafhankelijke ontwerpers en beeldend kunstenaars, met en zonder beperking.
Lees verder »

Mysteryland 2021 heeft goede hoop en start pre-sale

Mysteryland 2021 heeft goede hoop en start pre-sale
vr 27 augustus 2021 t/m zo 29 augustus 2021 - In goede hoop start Mysteryland haar kaartverkoop voor 2021. Het grootste dancefestival van Nederland verwacht snel door de tickets heen te zijn.
Lees verder »

Turboslapstick Knock-Out brengt ode aan de actiefilm

Turboslapstick Knock-Out brengt ode aan de actiefilm
za 28 augustus 2021 t/m za 25 september 2021 - Jakop Ahlbom Company, ISH Dance Collective en DeLaMar Theater trappen samen het nieuwe theaterseizoen af met de productie Knock-Out. Dit fysieke spektakel vol turboslapstick, acrobatische trucs en visuele effecten belooft de bezoekers op het puntje van hun stoel te laten zitten. De voorstelling is vanaf 28 augustus maar vier 4 weken exclusief te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Tickets zijn nu te koop.
Lees verder »

Kunstenfestival de Oversteek 2021

Kunstenfestival de Oversteek 2021
za 4 september 2021 t/m zo 5 september 2021 - Kunstenfestival De Oversteek trapt het eerste weekend na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af met fraaie voorstellingen in de polders en rond de oevers van de Waal rondom Nijmegen-Noord. Dit jaar een weekend lang vanuit een centraal festivalterrein.
Lees verder »

Low-code No-code Demo Day

Low-code No-code Demo Day
do 9 september 2021 t/m do 9 september 2021 - De Low-code No-code Demo Day geeft je de unieke kans om op één dag kennis te maken met diverse platformen. Na een korte introductie kun je zelf aan de slag om te ervaren hoe snel je met low-code no-code resultaat neerzet.
Lees verder »

DGTL keert terug en start nieuwe cyclus

DGTL keert terug en start nieuwe cyclus
za 11 september 2021 t/m zo 12 september 2021 - DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021.
Lees verder »

Loosdrecht jazzfestival (light edition)

Loosdrecht jazzfestival (light edition)
za 18 september 2021 t/m za 18 september 2021 -
Er zijn een aantal geweldige bands in optie genomen, agenda's schoongeveegd, de bar geregeld, het vrijwilligersteam opgetrommeld. Wees gerust, het festival mag dan 'light' zijn, het zal nog even herkenbaar als altijd zijn. Kaartjes zijn hier te koop.
Lees verder »

Storyspace toont selectie Gouden Kalf Digitale Cultuur

Storyspace toont selectie Gouden Kalf Digitale Cultuur
vr 24 september 2021 t/m za 2 oktober 2021 - Het Nederlands Film Festival heeft elf digitale projecten geselecteerd die meedoen in de competitie van het Gouden Kalf Digitale Cultuur, voorheen Gouden Kalf voor Beste Interactive. De selectie omvat een breed arsenaal aan verrassende en nieuwe verhaalvormen die elk gepresenteerd worden op de expositie Storyspace. De tentoonstelling vindt ook dit jaar plaats in Bibliotheek Utrecht op de Neude en is te bezoeken van 24 september t/m 2 oktober, tijdens de 41e editie van het Nederlands Film Festival.
Lees verder »

Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum

Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum
vr 8 oktober 2021 t/m zo 27 maart 2022 - Twee van 's werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties komen voor het eerst bij elkaar in de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo, die van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo. Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen heeft het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal vertellen.
Lees verder »

35e Cinekid Festival

35e Cinekid Festival
wo 13 oktober 2021 t/m zo 31 oktober 2021 - ‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst. Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis en een geliefd gezinsuitje in de herfstvakantie!
Lees verder »

Amsterdam Dance Festival 2021

Amsterdam Dance Festival 2021
za 16 oktober 2021 t/m zo 17 oktober 2021 - AMF keert op zaterdag 16 oktober 2021 terug naar de Johan Cruijff Arena voor een fysieke editie. Met dj-sets van Armin van Buuren, Brennan Heart, David Guetta, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic en AMF’s eigen II=I (Two is One) concept: met dit jaar een exclusieve set van Afrojack samen met Nicky Romero.
Lees verder »

DRIVE (Design Research & Innovation) 2021

DRIVE (Design Research & Innovation) 2021
ma 18 oktober 2021 t/m vr 22 oktober 2021 - CLICKNL organiseert samen met 4TU research centre Design United het Design Research & Innovation Festival DRIVE: hét jaarlijkse festival op het snijvlak van ontwerp en onderzoek. DRIVE werkt nauw samen met verschillende Embassies uit het World Design Embassy-programma van de Dutch Design Week. In deze samenwerking laten de partijen zien hoe de creatieve industrie bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.
Lees verder »

Vestrock Downtown

Vestrock Downtown
vr 5 november 2021 t/m za 6 november 2021 - Op 5 en 6 november 2021 vindt VESTROCK DOWNTOWN plaats. De eerste twaalf namen zijn bekend:
Lees verder »

New Music Conference 2021

New Music Conference 2021
vr 12 november 2021 - Voor het derde jaar op rij biedt New Music Conference een actueel conferentie- en netwerkprogramma voor componisten, uitgevers, musici en andere professionals actief in de Nieuwe Muziek en gerelateerde genres. Na een - overigens succesvolle - online editie in 2020, zal New Music Conference 2021 net als in 2019 plaatsvinden in het kloppend hart van festival November Music, de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch.
Lees verder »

PAN Amsterdam: Kunst, antiek & design

PAN Amsterdam: Kunst, antiek & design
zo 14 november 2021 t/m zo 21 november 2021 - Van zondag 14 tot en met zondag 21 november vindt de 34ste editie van de kunst, design en antiekbeurs PAN Amsterdam in de RAI Amsterdam plaats. De nationale kunstbeurs PAN Amsterdam biedt een uiterst hoogwaardig en veelzijdig aanbod van meer dan 110 deelnemers. Deze kunst-, design- en antiekhandelaren vertegenwoordigen de top van de branche in Nederland. Met ervaren oudgedienden zoals A. Aardewerk Antiquair Juwelier, Kunsthandel P. de Boer en BorzoGallery, en enthousiaste nieuwe deelnemers zoals Bildhalle, Willem Baars Projects en St1 gallery. Ook zijn er een aantal buitenlandse tophandelaren op de eclectische PAN-beurs aanwezig.
Lees verder »

Friends of Search 2021

Friends of Search 2021
di 16 november 2021 t/m wo 17 november 2021 - De achtste editie van Friends of Search, het grootste searchcongres van de Benelux, georganiseerd door brancheverenigingen DDMA en VIA, vindt dit jaar plaats op 16 november 2021 in de Kromhouthal in Amsterdam. Ook wordt er dit jaar weer een Belgische editie georganiseerd in samenwerking met DDMA’s Belgische zusterorganisatie BAM op 17 november 2021 in The Egg in Brussel.
Lees verder »