Agenda


Verzameling Chineze Kunst

Verzameling Chineze Kunst
za 17 maart 2018 t/m zo 8 juli 2018 - Met meer dan 2.200 werken van zo'n 350 kunstenaars is de Collectie Sigg de grootste verzameling van Chinese hedendaagse kunst ter wereld. In de groots opgezette tentoonstelling A Chinese Journey: The Sigg Collection toont Het Noordbrabants Museum van 17 maart tot en met 8 juli 2018 een vijftigtal topstukken uit deze verzameling, kunstwerken die werden vervaardigd in de jaren 2004-2017. Het is de eerste keer dat een dergelijk omvangrijke selectie uit deze wereldberoemde kunstverzameling in Nederland te zien is.
Lees verder »

California, Designing Freedom

Over hoe de dominante high tech van Sillicon Valley voortkwam uit de jaren zestig - Tentoonstelling

California, Designing Freedom
za 17 maart 2018 t/m zo 17 juni 2018 - De typische Californische drang naar vrijheid en zelfverwezenlijking kreeg de afgelopen vijftig jaar vorm in allerlei producten: van lsd-zegels, protestposters en surfboards in de jaren zestig en zeventig tot iPhones, Uber en DNA-zelfbouwpakketten in deze eeuw. Design in Californië is niet zozeer een stijl als wel een integratie van vormgeving en een ‘way of life’.
Lees verder »

Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'

Nieuw programma voor studenten, young professionals en oude rotten. - Seminar

Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'
di 20 maart 2018 t/m di 13 november 2018 - Op 20 maart start ReclameRidders met een nieuwe reeks Meesterklassen. Gevestigde namen in en om het reclamevak geven een nieuwe generatie creatieven handvatten om verder te komen.
Lees verder »

50 jaar Paradiso

De Tentoonstelling in het Amsterdam Museum - Tentoonstelling

50 jaar Paradiso
vr 30 maart 2018 t/m zo 19 augustus 2018 - Van het hippietijdperk, langs de punkjaren tot aan de dancefeesten. En alles daartussen. Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 19 augustus 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 50 jaar Paradiso te zien. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed.
Lees verder »

Xtended Virtual Reality in EYE Museum

Kunstenaars als Jeff Koons en Marina Abramovic laten werk zien - Event

Xtended Virtual Reality in EYE Museum
za 31 maart 2018 t/m vr 30 november 2018 - Virtual Reality heeft ook het domein van de kunsten bereikt. Niet langer ervaar je het alleen in computerspelletjes, maar nu ook in het museum.
Lees verder »

Seydou Keïta - Bamako Portraits

Eerste overzichtstentoonstelling van studiofotografie Seydou Keïta - Tentoonstelling

Seydou Keïta - Bamako Portraits
vr 6 april 2018 t/m wo 20 juni 2018 - Foam presenteert Seydou Keïta, Bamako Portraits, de eerste overzichtstentoonstelling van de studiofotografie van Seydou Keïta (ca. 1921 – 2001, Mali) in Nederland. Zijn oeuvre toont een tijdsbeeld van de stedelingen van de Malinese hoofdstad in de jaren vijftig en zestig, een tijd die gekenmerkt wordt door Bamako’s overgang van een kosmopolitische stad in de Franse kolonie naar de trotse hoofdstad van een onafhankelijk Mali.
Lees verder »

Stevie Awards voor werkgevers en HR professionals

Termijn om kanshebbers te nomineren van start - Uitreiking

Stevie Awards voor werkgevers en HR professionals
vr 13 april 2018 t/m wo 15 augustus 2018 - Alle personen en organisaties wereldwijd, zowel openbaar als privé, met of zonder winstoogmerk, groot en klein, kunnen hun nominatie voor de Stevie Awards for Great Employers indienen.
Lees verder »

The Dots

The Dots
di 17 april 2018 t/m zo 22 april 2018 - 16 februari, Yearbook Dutch Design Milan Design Week 2018
Lees verder »

Steve Bannon: A Propaganda Retrospective

Een tentoonstellingsproject van Jonas Staal - Tentoonstelling

Steve Bannon: A Propaganda Retrospective
vr 20 april 2018 t/m zo 23 september 2018 - De Nederlandse kunstenaar Jonas Staal presenteert in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam het eerste retrospectief van het werk van Stephen K. Bannon. Steve Bannon: A Propaganda Retrospective toont aan hoe het artistieke werk van Bannon van invloed is geweest op de opkomst van Donald Trump en op de politiek van zijn presidentschap.
Lees verder »

LaChapelle, Good News for Modern Man

Inclusief signeersessie met David LaChapelle - Tentoonstelling

LaChapelle, Good News for Modern Man
za 21 april 2018 - Vanaf zaterdag 21 april is de tentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid daarvan signeert David LaChapelle die dag zijn nieuwste boek.
Lees verder »

Ferrotopia opent op NDSM-werf

Ode aan staal, ijzer en de oude industrie - Tentoonstelling

Ferrotopia opent op NDSM-werf
wo 25 april 2018 t/m zo 13 mei 2018 - Op woensdag 25 april opent Ferrotopia, een kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout, op de NDSM-werf. Ferrotopia is een ode aan staal, ijzer en de oude industrie maar plaatst tevens vraagtekens bij het nieuwe maken en de circulaire economie. Daarnaast functioneert de installatie als een pop-up museum waar gedurende zeven maanden een uitgebreid programma gaat plaatsvinden.
Lees verder »

Deadline inzenden New Material Award 2018

blik op de toekomst - Uitreiking

Deadline inzenden New Material Award 2018
vr 27 april 2018 - De discussie dat we een circulaire economie moeten opbouwen is zo goed als afgelopen. We kennen inmiddels de urgentie om een duurzame economie te behalen en dan zullen we anders om moeten gaan met wat de aarde te bieden heeft en wat zij kan verwerken. Nieuwe materialen, nieuwe technieken en nieuwe vormgeving zijn daarvoor onontbeerlijk. Vanaf 18 januari 2018 kunnen kunstenaars, architecten en ontwerpers hun ontwerpen en ideeën weer inzenden voor de New Material Award 2018.
Lees verder »

De specialist in jezelf ontdekken met Fontys Tilburg

De specialist in jezelf ontdekken met Fontys Tilburg
di 1 mei 2018 - Dit jaar nog gaat er aan Fonteys Tilburg een nieuwe opleiding van start die een vernieuwing moet zijn van de opleiding Commerciële Economie. In samenwerking met het bedrijfsleven, docenten en studenten is een nieuw programma samengesteld.
Lees verder »

Glug by the pool

Lezen en informeel netwerken bij een zwembad - Event

Glug by the pool
wo 2 mei 2018 - Doelstelling van Glug is om de Nederlandse en de internationale wereld van creatieven bij elkaar te brengen.
Lees verder »

KunstRAI Amsterdam weer van start

Langstlopende beurs gaat weer beginnen - Tentoonstelling

KunstRAI Amsterdam weer van start
vr 4 mei 2018 t/m di 8 mei 2018 - De KunstRAI is de langstlopende beurs voor hedendaagse kunst van Nederland, waar kunstkenners en kunstliefhebbers de gelegenheid krijgen om de beste en nieuwste kunstwerken te zien en te kopen.
Lees verder »

Martin Schoeller Big Heads

Martin Schoeller Big Heads
za 19 mei 2018 t/m zo 2 september 2018 - Het Nederlands Fotomuseum brengt met Martin Schoeller één van de grootste portretfotografen van dit moment voor het eerst naar ons land. Schoeller brak internationaal door met de iconische portretserie Close Up, waar hij al meer dan twintig jaar lang doorlopend aan werkt. Deze serie bestaat uit van zeer dichtbij gemaakte opnamen van gezichten van bekende en minder bekende mensen. Schoeller heeft voor deze serie de grootsten der aarde voor zijn camera weten te krijgen, waaronder George Clooney, Lady Gaga, Angelina Jolie, Angela Merkel, Jack Nicholson, Barack Obama en Mark Zuckerberg.
Lees verder »

Traverse

Internationaal influencers congres - Congres

Traverse
za 26 mei 2018 t/m zo 27 mei 2018 - Honderden bloggers, vloggers, Instagrammers, YouTubers in voorjaar 2018 weekend lang in Maasstad. Ruim 400 social influencers van over de hele wereld komen in het voorjaar naar Rotterdam voor het Traverse congres. Traverse is het grootste influencers congres van Engeland, dat jaarlijks honderden deelnemers wereldwijd trekt: van beginnende bloggers tot invloedrijke Instagrammers, vloggers en YouTubers. Rotterdam is de eerste niet-Engelse stad waar het congres plaatsvindt. Deze zesde editie vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018.
Lees verder »

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum

Dit jaar vijftig jaar geleden dat huisstijl werd geïntroduceerd - Tentoonstelling

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum
za 26 mei 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het logo is gekomen en waarom het succesvol was.
Lees verder »

A Healthy Society met Ekomenu

Steeds groter belang voeding, gedrag, lifestyle - Seminar

A Healthy Society met Ekomenu
wo 30 mei 2018 - Op het Health, Food & Technology event met als thema ‘a healthy society’ worden voorbeelden gegeven van organisaties die inspelen op de sociale omgeving en de voedingskeuze van patiënt en burger. Ekomenu is betrokken vanuit haar leefstijlmenu's en levering van gepersonaliseerde maaltijdboxen.
Lees verder »

De doorbraak van Marc Chagall

Nieuwe expositie Chagall in Bilbao - Tentoonstelling

De doorbraak van Marc Chagall
vr 1 juni 2018 t/m zo 2 september 2018 - In het jaar 1911 ging de kunstenaar Marc Chagall in Parijs wonen, en het betekende ook een verandering in de stijl van zijn werk en zijn succes. In Bilbao start in juni de tentoonstelling die het begin van zijn Parijse jaren laat zien.
Lees verder »

Seminar Teamleiderschap & Teamontwikkeling in Eye

Hoe verbeter je de samenwerking en welke soorten leiderschap horen hierbij? - Seminar

Seminar Teamleiderschap & Teamontwikkeling in Eye
ma 4 juni 2018 - Filmmuseum Eye organiseert in samenwerking met Manfred van Doorn en Rozemarijn Dols een seminar Teamleiderschap & Teamontwikkeling aan de hand van filmfragmenten.
Lees verder »

Supernova 2018 Antwerpen

Vierdaags festival ontmoetingsplek Creatieve Industrie - Congres

Supernova 2018 Antwerpen
do 27 september 2018 t/m zo 30 september 2018 - SuperNova is een internationaal event dat in het teken staat van de toekomst, georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid.
Lees verder »