Agenda


Social Label Lab democratiseert schoonheid

Social Label Lab democratiseert schoonheid
do 16 september 2021 t/m zo 31 oktober 2021 - Met communicatieve projecten, activiteiten en schoonheid wil Social label de poëzie van ‘het zijn’ vangen. Samenwerken als sleutel tot verandering naar een samenleving gebouwd op andere pijlers die meer sociaal, democratisch en gezamenlijk ontworpen worden voor een beter humaan bestaan. Volgens Social Label kan design deze veranderende rol spelen om werk betekenis te geven en weer deel te nemen aan de samenleving. Het programma voor de komende tijd in verschillende steden is bekend.
Lees verder »

The World As We Don't Know It

The World As We Don't Know It
do 23 september 2021 t/m wo 12 januari 2022 - Twintig internationale kunstenaars geven hun visie op de milieucrisis. Ze pleiten voor een andere verhouding tussen mens en aarde, een andere inrichting van de maatschappij. Twee nauw met elkaar verweven denklijnen vormen de rode draad in de tentoonstelling: een bescheidener plek voor de mens op deze aarde en een nauwere verbinding tussen ecologie en ethiek. Het is een breed palet van stemmen, soms utopisch, soms dystopisch. Sommige werken zijn politiek geladen, andere filosofisch of literair en soms zijn ze heel realistisch.
Lees verder »

Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum

Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum
vr 8 oktober 2021 t/m zo 27 maart 2022 - Twee van 's werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties komen voor het eerst bij elkaar in de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo, die van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo. Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen heeft het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal vertellen.
Lees verder »

RE_NATURE: kunstfestival in Den Bosch

RE_NATURE: kunstfestival in Den Bosch
vr 8 oktober 2021 t/m zo 31 oktober 2021 - Van 8 t/m 31 oktober vindt het RE_NATURE kunstfestival plaats in 's-Hertogenbosch. Ruim 40 kunstenaars en designers geven in RE_NATURE hun visie op de relatie tussen mens en natuur. Op en rond de industriële Tramkade staan binnen- en buiteninstallaties van Thijs Biersteker, Melanie Bonajo, Atelier Van Lieshout, Ambassade van de Noordzee, Tabita Rezaire, Jeroen Kooijmans, Tamar Frank, Renzo Martens en diverse anderen. De opening is op 8 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Toegang voor het festival en de tentoonstelling is gratis, afgezien van enkele speciale events.
Lees verder »

35e Cinekid Festival

35e Cinekid Festival
wo 13 oktober 2021 t/m zo 31 oktober 2021 - ‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst. Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis en een geliefd gezinsuitje in de herfstvakantie!
Lees verder »

of life of love of sex of movement of hope door Liz Johnson Artur

of life of love of sex of movement of hope door Liz Johnson Artur
vr 15 oktober 2021 t/m wo 9 februari 2022 - Met trots presenteert Foam vanaf 15 oktober de tentoonstelling 'of life of love of sex of movement of hope', van Liz Johnson Artur. Het werk van Liz Johnson Artur gaat over haar ontmoetingen met mensen die de afgelopen 30 jaar haar pad hebben gekruist. De foto’s van deze ontmoetingen zijn bijeengebracht in de steeds groter wordende verzameling Black Balloon Archive. Met op maat gemaakte fotografische installaties, elk apart ontwikkeld voor een specifieke locatie, deelt ze de verhalen van de ontmoetingen met haar publiek. Na het fotograferen bouwt Johnson Artur haar verhalen vaak op in persoonlijke schetsboeken: in ieder boek plaatst ze afgedrukte foto’s en experimenteert ze door de beelden te voorzien van aantekeningen, door erop te schilderen of erop te schrijven.
Lees verder »

Panamarenko. Reise in den Sternen in het Kröller-Müller

Panamarenko. Reise in den Sternen in het Kröller-Müller
za 16 oktober 2021 t/m zo 13 maart 2022 - De Belgische kunstenaar Panamarenko (Antwerpen 1940 - Brakel 2019) begon al vroeg met het ontwerpen en bouwen van voertuigen, waaronder veel vliegmachines. Decennialang deed hij onderzoek naar beweging, vliegen en zwaartekracht, met vaak onconventionele en fantasievolle objecten tot resultaat. Zijn denken over het maken van de vehikels legt hij vast in talloze gedetailleerde schetsen en ontwerptekeningen vol met semiwetenschappelijke formules.
Lees verder »

Haagse Popweek zet muziek van Haagse bodem op de voorgrond

Haagse Popweek zet muziek van Haagse bodem op de voorgrond
za 16 oktober 2021 t/m zo 24 oktober 2021 - De Haagse Popweek komt eraan. Van 16 t/m 24 oktober staat muziek van Haagse bodem een volle week in de schijnwerpers op allerlei locaties in Den Haag. Verwacht optredens van dé Haagse artiesten van dit moment en opkomend en soms onontdekt talent.
Lees verder »

Familiedag in Eye toont de geheimen van het filmmuseum

Familiedag in Eye toont de geheimen van het filmmuseum
ma 18 oktober 2021 t/m zo 24 oktober 2021 - Iedereen is welkom op de Familiedag op zondag 24 oktober in Eye Filmmuseum. Op de Familiedag kunnen kinderen spelen en speuren en leren ze de geheimen kennen van ons museum. Naast een vrolijk filmprogramma zijn er ook allerlei gratis activiteiten.
Lees verder »

Warming Up Festival

Warming Up Festival
wo 20 oktober 2021 t/m zo 24 oktober 2021 - Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? Hoe willen we verder? En, wat doet het met ons? Kom er achter tijdens Warming Up Festival 2021 in Tolhuistuin, van 20 t/m 24 oktober. Vijf dagen op rij een spannend programma vol kunst, muziek, theater, talkshows, podcasts en spoken word.
Lees verder »

Vestrock Downtown

Vestrock Downtown
vr 5 november 2021 t/m za 6 november 2021 - Op 5 en 6 november 2021 vindt VESTROCK DOWNTOWN plaats. De eerste twaalf namen zijn bekend:
Lees verder »

#HELD(IN) en meer op het Storytelling Festival

#HELD(IN) en meer op het Storytelling Festival
za 6 november 2021 t/m za 6 november 2021 - Op Zaterdag 6 november speelt #HELD(IN) tijdens het Storytelling Festival. Robbie Wallin, Ferhat Kaplan, Nina-Elvira Euson spelen actuele versies van de Griekse Mythen en Sagen. Wie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen?
Lees verder »

Stadsfestival U? door Le Guess Who?

Stadsfestival U? door Le Guess Who?
do 11 november 2021 t/m zo 14 november 2021 - Le Guess Who? heeft het doel om mensen samen te brengen door middel van muziek en cultuur. Het internationale festival voor grensverleggende muziek en cultuur voegt komende editie een nieuw onderdeel toe, genaamd U?. Een nieuw, verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma gemaakt voor en mét de stad.
Lees verder »

New Music Conference 2021

New Music Conference 2021
vr 12 november 2021 - Voor het derde jaar op rij biedt New Music Conference een actueel conferentie- en netwerkprogramma voor componisten, uitgevers, musici en andere professionals actief in de Nieuwe Muziek en gerelateerde genres. Na een - overigens succesvolle - online editie in 2020, zal New Music Conference 2021 net als in 2019 plaatsvinden in het kloppend hart van festival November Music, de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch.
Lees verder »

PAN Amsterdam: Kunst, antiek & design

PAN Amsterdam: Kunst, antiek & design
zo 14 november 2021 t/m zo 21 november 2021 - Van zondag 14 tot en met zondag 21 november vindt de 34ste editie van de kunst, design en antiekbeurs PAN Amsterdam in de RAI Amsterdam plaats. De nationale kunstbeurs PAN Amsterdam biedt een uiterst hoogwaardig en veelzijdig aanbod van meer dan 110 deelnemers. Deze kunst-, design- en antiekhandelaren vertegenwoordigen de top van de branche in Nederland. Met ervaren oudgedienden zoals A. Aardewerk Antiquair Juwelier, Kunsthandel P. de Boer en BorzoGallery, en enthousiaste nieuwe deelnemers zoals Bildhalle, Willem Baars Projects en St1 gallery. Ook zijn er een aantal buitenlandse tophandelaren op de eclectische PAN-beurs aanwezig.
Lees verder »

Friends of Search 2021

Friends of Search 2021
di 16 november 2021 t/m wo 17 november 2021 - De achtste editie van Friends of Search, het grootste searchcongres van de Benelux, georganiseerd door brancheverenigingen DDMA en VIA, vindt dit jaar plaats op 16 november 2021 in de Kromhouthal in Amsterdam. Ook wordt er dit jaar weer een Belgische editie georganiseerd in samenwerking met DDMA’s Belgische zusterorganisatie BAM op 17 november 2021 in The Egg in Brussel.
Lees verder »

Live kennissessie over het WhiteLabelShop platform

Live kennissessie over het WhiteLabelShop platform
di 30 november 2021 t/m di 30 november 2021 - Weer een live kennissessie en ditmaal op het nieuwe kantoor van Prindustry. Op dinsdag 30 november presenteert het team van Prindustry in één ochtend alle info over het uitgebreide WhiteLabelShop platform, inclusief cases met WhiteLabelShop resellers.
Lees verder »

Het Concertgebouw presenteert tweede helft concertseizoen

Het Concertgebouw presenteert tweede helft concertseizoen
di 11 januari 2022 t/m zo 12 juni 2022 - Het Concertgebouw maakt de Eigen Programmering voor het voorjaar bekend: 112 concerten met een volledige publieksbezetting in de Grote en Kleine Zaal. Hierbij wordt ook de nieuwe serie pianorecitals ‘Grote Pianisten’ gepresenteerd met onder anderen sterpianist Yuja Wang en grootmeester Grigory Sokolov. De Matthäus-Passion zal na twee jaar ook weer worden uitgevoerd voor een volle zaal. De serieverkoop voor de concerten van januari tot en met juni 2022 start op dinsdag 7 september om 10.00 uur via de website en kassa van Het Concertgebouw; losse kaarten zijn te koop vanaf dinsdag 5 oktober.
Lees verder »