Agenda


Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum

Frida Kahlo's kunstwerken en persoonlijke bezittingen in Drents Museum
vr 8 oktober 2021 t/m zo 27 maart 2022 - Twee van 's werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties komen voor het eerst bij elkaar in de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo, die van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo. Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen heeft het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal vertellen.
Lees verder »

of life of love of sex of movement of hope door Liz Johnson Artur

of life of love of sex of movement of hope door Liz Johnson Artur
vr 15 oktober 2021 t/m wo 9 februari 2022 - Met trots presenteert Foam vanaf 15 oktober de tentoonstelling 'of life of love of sex of movement of hope', van Liz Johnson Artur. Het werk van Liz Johnson Artur gaat over haar ontmoetingen met mensen die de afgelopen 30 jaar haar pad hebben gekruist. De foto’s van deze ontmoetingen zijn bijeengebracht in de steeds groter wordende verzameling Black Balloon Archive. Met op maat gemaakte fotografische installaties, elk apart ontwikkeld voor een specifieke locatie, deelt ze de verhalen van de ontmoetingen met haar publiek. Na het fotograferen bouwt Johnson Artur haar verhalen vaak op in persoonlijke schetsboeken: in ieder boek plaatst ze afgedrukte foto’s en experimenteert ze door de beelden te voorzien van aantekeningen, door erop te schilderen of erop te schrijven.
Lees verder »

Panamarenko. Reise in den Sternen in het Kröller-Müller

Panamarenko. Reise in den Sternen in het Kröller-Müller
za 16 oktober 2021 t/m zo 13 maart 2022 - De Belgische kunstenaar Panamarenko (Antwerpen 1940 - Brakel 2019) begon al vroeg met het ontwerpen en bouwen van voertuigen, waaronder veel vliegmachines. Decennialang deed hij onderzoek naar beweging, vliegen en zwaartekracht, met vaak onconventionele en fantasievolle objecten tot resultaat. Zijn denken over het maken van de vehikels legt hij vast in talloze gedetailleerde schetsen en ontwerptekeningen vol met semiwetenschappelijke formules.
Lees verder »

Het Concertgebouw presenteert tweede helft concertseizoen

Het Concertgebouw presenteert tweede helft concertseizoen
di 11 januari 2022 t/m zo 12 juni 2022 - Het Concertgebouw maakt de Eigen Programmering voor het voorjaar bekend: 112 concerten met een volledige publieksbezetting in de Grote en Kleine Zaal. Hierbij wordt ook de nieuwe serie pianorecitals ‘Grote Pianisten’ gepresenteerd met onder anderen sterpianist Yuja Wang en grootmeester Grigory Sokolov. De Matthäus-Passion zal na twee jaar ook weer worden uitgevoerd voor een volle zaal. De serieverkoop voor de concerten van januari tot en met juni 2022 start op dinsdag 7 september om 10.00 uur via de website en kassa van Het Concertgebouw; losse kaarten zijn te koop vanaf dinsdag 5 oktober.
Lees verder »

DansJoy Enjoy Joy

DansJoy Enjoy Joy
wo 12 januari 2022 t/m vr 1 april 2022 - De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan de nieuwe creatie Joy Enjoy Joy. Als alles goed gaat vertrekken ze begin januari naar Mulhouse (Frankrijk) om tijdens een artist in residence de voorstelling af te monteren. Daarna reizen ze door naar Freiburg (Duitsland) om uiteindelijk op 19 februari de Nederlandse première te hebben in Rotterdam.
Lees verder »

Nieuwe tentoonstellingen bij Pulchri Studio

Nieuwe tentoonstellingen bij Pulchri Studio
za 22 januari 2022 t/m zo 27 februari 2022 - Pulchri Studio is een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst opgericht in 1847. Pulchri Studio ('Pulchri' is Latijn voor 'Uit liefde/ijver voor het schone') is een vereniging, die bijna 500 kunstenaarsleden en evenveel kunstlievende leden kent. Sinds 1898 is Pulchri Studio gevestigd in het monumentale pand aan het Lange Voorhout 15, midden in het centrum van Den Haag. In de prachtige zalen, met een oppervlakte van ruim 750 m2, zijn jaarlijks meer dan 60 exposities te zien en is de kunst te koop.
Lees verder »

International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2022

International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2022
wo 26 januari 2022 t/m zo 6 februari 2022 - Na 50 edities te hebben gevierd blijft International Film Festival Rotterdam (IFFR) pionier in haar ondersteuning van hedendaagse cinema, als een van de grootste publieks- en industriegedreven filmfestivals ter wereld. Naast een onmiskenbare programmering van feature films en korte films, tentoonstellingen, performances, en talks, ondersteunt IFFR met IFFR Pro nieuw en ondernemend filmtalent via talloze industriële initiatieven. Denk aan onze co-productiemarkt CineMart, opleidingen voor producenten in het Rotterdam Lab en het Hubert Bals Fonds.
Lees verder »

Art Rotterdam 2022: 23ste editie

Art Rotterdam 2022: 23ste editie
do 10 februari 2022 t/m zo 13 februari 2022 - Net als vorige edities vindt Art Rotterdam 2022 plaats in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. Na een tussenjaar is het evenement terug op zijn vertrouwde plek in het jaar: begin februari. Kunstliefhebbers en -professionals uit binnen- en buitenland zijn welkom, van donderdag 10 tot en met zondag 13 februari. Art Rotterdam, de gerenommeerde, op jonge kunst gerichte beurs die dan haar 23ste editie beleeft, biedt bezoekers de gelegenheid de nieuwste ontwikkelingen te volgen en verrassende aankopen te doen. Op een vloeroppervlak van meer dan 10.000 m2 tonen ruim 100 toonaangevende galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent. De 23ste editie introduceert twee belangrijke vernieuwingen: videosectie Projections krijgt een heel nieuw format en voor Prospects, de tentoonstelling van het Mondriaan Fonds, staat een forse uitbreiding gepland.
Lees verder »