Agenda


Neuhaus

Tijdelijke academie in het teken van Bauhaus - Event

Neuhaus
zo 19 mei 2019 t/m do 19 september 2019 - De programmering van Het Nieuwe Instituut staat de komende vier maanden in het teken van meer-dan-menselijke kennis. Onder de noemer van Neuhaus opent er 100 jaar na de oprichting van het Bauhaus een tijdelijke academie. Bezoekers worden daarbij meegenomen op een verkenning van wat het betekent als de mensheid de wereld zou leren ervaren zonder zichzelf centraal te stellen.
Lees verder »

Duran Lantink: Old Stock

Duran Lantink: Old Stock
za 13 juli 2019 t/m zo 27 oktober 2019 - Het Centraal Museum Utrecht presenteert in de expositie Old Stock nieuw werk van de internationaal snel rijzende modeontwerper Duran Lantink (Den Haag, 1987). De originele Nederlandse modeontwerper opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid.
Lees verder »

Roxeanne Hazes in line-up Nickelodeon Familie Festival

Roxeanne Hazes in line-up Nickelodeon Familie Festival
zo 25 augustus 2019 t/m ma 26 augustus 2019 - Met nog iets meer dan twee weken te gaan, voegt Nickelodeon een nieuwe naam toe aan de line-up van het hun familiefestival. Roxeanne Hazes staat op zondag 25 augustus op het hoofdpodium van het Nickelodeon Familie Festival aan het Almeerderstrand in Almere.
Lees verder »

Omnient Leaderschip Experience

Omnient Leaderschip Experience
vr 30 augustus 2019 t/m za 31 augustus 2019 - Saskia Roell en Jacqueline Smit organiseren een tweedaagse workshop in Amsterdam: Omnient Leaderschip Experience. Deze ervaring moet helpen op je onbewuste wat bewuster te maken.
Lees verder »

Kunstenfestival De Oversteek dit jaar twee weekends

Kunstenfestival De Oversteek dit jaar twee weekends
za 31 augustus 2019 t/m zo 8 september 2019 - Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord.
Lees verder »

Een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse 13-jarigen

za 31 augustus 2019 t/m zo 13 oktober 2019 - Kunsthal Rotterdam geeft met de tentoonstelling ‘Ik ben dertien’ een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse dertienjarigen.
Lees verder »

Films kijken in de natuur tijdens Forest Filmfestival

Films kijken in de natuur tijdens Forest Filmfestival
vr 6 september 2019 t/m zo 8 september 2019 - Tijdens het Forest Filmfestival kun je, de naam zegt het al, films kijken in het bos. Het Amsterdamse Bos welteverstaan.
Lees verder »

Street art festival Pow!Wow! in Rotterdam

Street art festival Pow!Wow! in Rotterdam
zo 15 september 2019 t/m zo 15 september 2019 - Het Afrikaanderplein in Rotterdam is op 15 september het toneel van de tweede editie van street art festival Pow! Wow! in Nederland.
Lees verder »

Future TV Advertising Forum Amsterdam

Future TV Advertising Forum Amsterdam
ma 16 september 2019 - Op maandag 16 september organiseert het Engelse Mediatel in samenwerking met Screenforce voor het eerst in Nederland het Future TV Advertising Forum. Nieuwe denkwijzen, processen en technologieën worden gepresenteerd die duidelijk maken in welke richting TV advertising zich ontwikkelt. Het programma is ambitieus opgezet met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Future TV Advertising Forum Amsterdam is het nieuwste event dat wordt toegevoegd aan de reeks gelijknamige forums die al bestaan in Londen, Toronto, Sydney en Manchester.
Lees verder »

Modest Fashion in Stedelijk Museum Schiedam

Modest Fashion in Stedelijk Museum Schiedam
za 21 september 2019 t/m zo 9 februari 2020 - In het Stedelijk Museum Schiedam is vanaf 21 september een tentoonstelling te zien over ’Modest Fashion’. Dit is modieuze, bedekte kleding. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’, dragen het, gelovig of niet.
Lees verder »

Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum

Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum
di 1 oktober 2019 t/m ma 20 januari 2020 - Het Rijksmuseum sluit het Jaar van Rembrandt in stijl af met 'Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters'. Een tentoonstelling met topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje.
Lees verder »

Moderne 'Rembrandts' op expositie REMBRANDT.NU

Moderne 'Rembrandts' op expositie REMBRANDT.NU
do 3 oktober 2019 t/m ma 14 oktober 2019 - RMBRNDT.NU is een tentoonstelling met hedendaags werk geïnspireerd op de oude meester Rembrandt van Rijn. Rembrandt als inspiratiebron voor licht, als alleskunner, verhalenverteller en innovator.
Lees verder »

Eerste Standup Economics festival in Groningen

Eerste Standup Economics festival in Groningen
zo 6 oktober 2019 t/m ma 7 oktober 2019 - TV-zender Comedy Central en het Financieele Dagblad organiseren op 6 oktober het festival Standup Economics in Groningen. Op verschillende podia in de binnenstad van Groningen leggen de scherpste comedians het vuur aan de schenen van bekende economen.
Lees verder »

Online Radio Day

Online Radio Day
wo 9 oktober 2019 - Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.
Lees verder »

Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling

Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling
zo 13 oktober 2019 t/m ma 14 oktober 2019 -

YiPArt Fotoveiling vindt op zondag 13 oktober voor de negende keer plaats in Amsterdam. Op die dag worden de werken van meer dan 80 topfotografen in samenwerking met Christie’s geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van de stichting Young in Prison (YiP).

Er worden werken van onder anderen Freudenthal/ Verhagen, Hendrik Kerstens, Vincent Mentzel en Diana Blok geveild. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. Hier vind je een overzicht van alle fotografen die deelnemen. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. 


Verbeeldingskracht

De YiPArt Fotoveiling wordt sinds 2005 georganiseerd en is uitgegroeid tot de grootste benefiet fotoveiling van Nederland. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent. Tegelijkertijd biedt de veiling de kans bij te dragen aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Fotografen, kopers en sponsoren maken het zo mogelijk dat jongeren die vastzitten of net weer vrij zijn worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. 
 
The School of Life programmeert een exclusieve lezing tijdens de kijkdagen getiteld:  ‘veroordeeld tot vrijheid’. Hoe zet je verbeeldingskracht en creativiteit in om je vrijheid vorm te geven, ook al zit je gevangen – in jezelf of in de gevangenis? De lezing combineert de interactieve, filosofische werkvormen van The school of Life met de creatieve werkvormen van Young in Prison. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan Young in Prison. Voor meer informatie zie younginprison.nl/yipart. 
 

Over YiP

Young in Prison bereikt jongeren die vastzitten of net weer in vrijheid leven met Urban Arts en Sports. YiP gelooft in een tweede, derde of zoveel kansen als er nodig zijn voor een alternatieve en positieve toekomst voor jongeren. Dat begint met de kunst om een alternatieve toekomst te kunnen verbeelden. 
 
Foto: v.l.n.r Koen Hauser en Suzanne Jongmans

Lees verder »

CES Unveiled Amsterdam in Beurs van Berlage

do 17 oktober 2019 t/m vr 18 oktober 2019 - Voor de derde keer op rij brengt CES Unveiled in Amsterdam leidinggevenden, media en influencers in de techwereld samen om de nieuwste technologietrends en innovaties uit Nederland en omliggende Europese landen te verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op 17 oktober in de Beurs van Berlage.
Lees verder »

Simon Sinek: Purpose Driven Leadership

Simon Sinek: Purpose Driven Leadership
ma 4 november 2019 - Schrijver, denker en spreker Simon Sinek, bekend van de invloedrijke bestseller 'Begin met het waarom' en zijn inspirerende (TED-)talks, komt naar Amsterdam voor een exclusiefseminar. Hij zal in Theater Amsterdam onder andere spreken over zijn nieuwste boek 'Het oneindige spel', dat op 15 oktober bij Uitgeverij Business Contact zal verschijnen.
Lees verder »