Agenda


Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'

Nieuw programma voor studenten, young professionals en oude rotten. - Seminar

Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'
di 20 maart 2018 t/m di 13 november 2018 - Op 20 maart start ReclameRidders met een nieuwe reeks Meesterklassen. Gevestigde namen in en om het reclamevak geven een nieuwe generatie creatieven handvatten om verder te komen.
Lees verder »

Xtended Virtual Reality in EYE Museum

Kunstenaars als Jeff Koons en Marina Abramovic laten werk zien - Event

Xtended Virtual Reality in EYE Museum
za 31 maart 2018 t/m vr 30 november 2018 - Virtual Reality heeft ook het domein van de kunsten bereikt. Niet langer ervaar je het alleen in computerspelletjes, maar nu ook in het museum.
Lees verder »

Steve Bannon: A Propaganda Retrospective

Een tentoonstellingsproject van Jonas Staal - Tentoonstelling

Steve Bannon: A Propaganda Retrospective
vr 20 april 2018 t/m zo 23 september 2018 - De Nederlandse kunstenaar Jonas Staal presenteert in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam het eerste retrospectief van het werk van Stephen K. Bannon. Steve Bannon: A Propaganda Retrospective toont aan hoe het artistieke werk van Bannon van invloed is geweest op de opkomst van Donald Trump en op de politiek van zijn presidentschap.
Lees verder »

Martin Schoeller Big Heads

Martin Schoeller Big Heads
za 19 mei 2018 t/m zo 2 september 2018 - Het Nederlands Fotomuseum brengt met Martin Schoeller één van de grootste portretfotografen van dit moment voor het eerst naar ons land. Schoeller brak internationaal door met de iconische portretserie Close Up, waar hij al meer dan twintig jaar lang doorlopend aan werkt. Deze serie bestaat uit van zeer dichtbij gemaakte opnamen van gezichten van bekende en minder bekende mensen. Schoeller heeft voor deze serie de grootsten der aarde voor zijn camera weten te krijgen, waaronder George Clooney, Lady Gaga, Angelina Jolie, Angela Merkel, Jack Nicholson, Barack Obama en Mark Zuckerberg.
Lees verder »

The Biennale van Peggy Guggenheim

Grieks paviljoen laat oorspronkelijke inbreng mecenas zien - Tentoonstelling

The Biennale van Peggy Guggenheim
vr 25 mei 2018 t/m zo 25 november 2018 - De deelname van Peggy Guggenheim aan de Biennale van Venetië in 1948 was een historisch moment. Het was misschien wel de eerste keer dat non-objectieve, avant-garde kunst, van het Kubisme en Futurisme tot Dadaism, Surrealisme en Abstract Expressionisme op deze manier werd getoond.
Lees verder »

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum

Dit jaar vijftig jaar geleden dat huisstijl werd geïntroduceerd - Tentoonstelling

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum
za 26 mei 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het logo is gekomen en waarom het succesvol was.
Lees verder »

Beeckestijn Business School Marketing Trainingen

SEO, blogs en storytelling - Opleidingen & Trainingen

Beeckestijn Business School Marketing Trainingen
wo 30 mei 2018 t/m di 28 augustus 2018 - Beeckestijn Business School is hét opleidingsinstituut voor online marketing, online communicatie & customer management en combineert strategie, theorie en praktijkkennis in kortdurende, praktische opleidingen op verschillende niveaus. Naast het geven van opleidingen op post-HBO en postdoctoraal niveau, biedt Beeckestijn Business School ook korte opleidingen die verdieping bieden binnen een vakgebied en op maat gemaakte in-company trajecten. Doel van Beeckestijn is het ontwikkelen en aanbieden van kortdurende hoogwaardige opleidingen waarbij de opgedane kennis direct in de praktijk kan worden ingezet.
Lees verder »

Oscars voor vakinformatieve en wetenschappelijke media

Nu inschrijven met toekomstgerichte producten en diensten - Uitreiking

Oscars voor vakinformatieve en wetenschappelijke media
do 31 mei 2018 t/m ma 10 september 2018 - De inschrijving voor de LOFonderscheiding voor Vakinformatie 2019 is geopend. Ook dit jaar zijn ze op zoek naar toekomstgerichte producten en diensten voor beroepsbeoefenaren en wetenschappers.
Lees verder »

Papier van olifantenpoep

Bezoekers kunnen de verschillende papieren innovaties ervaren - Tentoonstelling

Papier van olifantenpoep
vr 1 juni 2018 t/m ma 31 december 2018 - Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.
Lees verder »

De doorbraak van Marc Chagall

Nieuwe expositie Chagall in Bilbao - Tentoonstelling

De doorbraak van Marc Chagall
vr 1 juni 2018 t/m zo 2 september 2018 - In het jaar 1911 ging de kunstenaar Marc Chagall in Parijs wonen, en het betekende ook een verandering in de stijl van zijn werk en zijn succes. In Bilbao start in juni de tentoonstelling die het begin van zijn Parijse jaren laat zien.
Lees verder »

Cinéma Magique voor EYE op de Parade

Cinéma Magique voor EYE op de Parade
vr 29 juni 2018 t/m zo 2 september 2018 - Eye Filmmuseum keert deze zomer terug naar de plek waar de filmgeschiedenis begon met Cinéma Magique, een tent op de Parade met projecties op acht grote schermen. Het is een eerbetoon aan de begintijd van de cinema, toen kermisexploitanten rondtrokken met hun reisbioscoop.
Lees verder »

NRC Charity Awards 2018

De impact van communicatie - Uitreiking

NRC Charity Awards 2018
ma 16 juli 2018 t/m di 28 augustus 2018 - Welke printadvertentie en online banner vindt u het mooist? Welke vindt u het creatiefst? En welke campagne heeft het beste verhaal? Laat het vanaf 16 juli via uw stem weten op nrccharityawards.nl en kom naar de uitreiking in Pakhuis de Zwijger.
Lees verder »

KunstWerkt

Expositie over verbindingen, fysiek en mentaal - Tentoonstelling

KunstWerkt
zo 19 augustus 2018 t/m zo 16 september 2018 - Mensen zijn voortdurend op zoek naar het leggen van verbanden, met anderen en met de omgeving. Alles is met elkaar verbonden, maar welke verbindingen en vertakkingen zijn meer aanwezig, en welke minder?
Lees verder »

Retail & Brands Festival gaat de diepte in

CEO's, Marketeers, Managers & Founders van de mooiste retailbrands - Festival

Retail & Brands Festival gaat de diepte in
do 6 september 2018 - Met deelnemers als Casa, De Vegetarische Slager, Ace & Tate, FoodStory, Google, Waste2Wear, Miss Etam, Spar University, Rituals, Vitaminstore, Auping, Lush, Swapfiets, Earth, Skins Cosmetics en meer.
Lees verder »

Be Art, Be Brussels

Brussel in het teken van de hedendaagse kunst - Tentoonstelling

Be Art, Be Brussels
do 6 september 2018 t/m zo 9 september 2018 - Tijdens verschillende evenementen van 6 tot 9 september plaats Brussel de hedendaagse kunst in de kijker. Van het ondertussen niet meer te missen Brussels Gallery Weekend tot Art On Paper via de eerste editie van “A Performance Affair” wordt de kunst in al haar vormen op de voorgrond geplaatst.
Lees verder »

Masahisa Fukase - Private Scenes

Retrospectief met originele prints van de Japanse kunstenaar Masahisa Fukase - Tentoonstelling

Masahisa Fukase - Private Scenes
vr 7 september 2018 t/m wo 12 december 2018 - Het ouevre van deze Japanse fotograag is is ruim twintig jaar lang voor het grootste deel ontoegankelijk gebleven, tot de oprichting van de Masahisa Fukase Archives in 2014. Behalve de toonaangevende serie 'Ravens' bevat de tentoonstelling bij FOAM belangrijke fotoreeksen, publicaties en documentatiemateriaal, daterend van begin jaren 60 tot 1992.
Lees verder »

Senta Simond - Rayon Vert in 3h

Werk draait om intieme benadering van het vrouwelijk lichaam - Tentoonstelling

Senta Simond - Rayon Vert in 3h
vr 7 september 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - Simond gebruikt haar vrienden en bekenden als model. Met haar foto’s reageert ze op de bestaande en vaak clichématige, verbeelding van vrouwelijkheid. Ze neemt haar foto’s niet op een gebouwde set, maar tegen een witte achtergrond, meestal een witte muur, vaak in de huiselijke omgeving van het model zelf.
Lees verder »

Art on Paper Amsterdam

Nieuwe beurs richt zich op kunst op papier - Tentoonstelling

Art on Paper Amsterdam
do 13 september 2018 t/m zo 16 september 2018 - Werk op papier, of het nu houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar vaak in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op een gespecialiseerde kunstbeurs.
Lees verder »

Social Media Week Holland

Met thema ‘Closer’ een ode aan connectiviteit en de kracht technologie - Congres

Social Media Week Holland
vr 14 september 2018 t/m zo 16 september 2018 - Dit jaar wordt voor het eerst Social Media Week in Den Haag georganiseerd. Tijdens de week staat verbinden en inspireren centraal.
Lees verder »

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure
vr 14 september 2018 t/m zo 18 november 2018 - Onderzoek naar de conventies van portretfotografie en de rol van de studio. Sepuya’s foto’s bevatten vaak fragmenten of samenvoegingen van eerder werk, die als stroken of knipsels in het beeld verschijnen, de cameralens overlappen of op de studiospiegel zijn geplakt die hij fotografeert.
Lees verder »

Face to Face

Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland - Tentoonstelling

Face to Face
vr 14 september 2018 t/m zo 6 januari 2018 - Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Vanaf 14 september 2018 ontdekt de bezoeker in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen lijken te hebben, samen een verhaal vertellen.
Lees verder »

Reeperbahn Festival

Speed-daten voor muziekmakers - Festival

Reeperbahn Festival
wo 19 september 2018 t/m za 22 september 2018 - Festival biedt ook dit jaar weer kans voor muziekmakers om te netwerken, inclusief dit jaar een kans op twee gratis plaatsen bij aanmelding tijdens actie.
Lees verder »

Vijf jaar Splendor

Groep van vijftig muzikanten uitgegroeid tot fenomeen - Festival

Vijf jaar Splendor
vr 21 september 2018 t/m di 23 oktober 2018 - Bootconcerten, muziek vanaf buitenpodia en huiskameroptredens bij buurtbewoners. Uitgevoerd door topmusici. Op 21, 22 en 23 september 2018 viert Splendor dat het vijf jaar bestaat. De groep van 50 muzikanten, ondersteund door bijna 1200 leden en 50.000 bezoekers, is in die vijf jaar uitgegroeid tot een uniek fenomeen in de wereld van de muziek.
Lees verder »

Supernova 2018 Antwerpen

Vierdaags festival ontmoetingsplek Creatieve Industrie - Congres

Supernova 2018 Antwerpen
do 27 september 2018 t/m zo 30 september 2018 - SuperNova is een internationaal event dat in het teken staat van de toekomst, georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid.
Lees verder »

Obama naar Nederland

leiderschapsseminar in kader ‘Forward Thinking Leadership’ - Seminar

Obama naar Nederland
vr 28 september 2018 - In het seminar ‘Forward Thinking Leadership’ staan, naast President Barack Obama, een selectie van topexperts in innovatief leiderschap op het podium. Van beroemde ondernemers tot topwetenschappers en een aantal ‘verborgen helden’. Zij delen hun kennis over snelle verandering, creatief denken en inspirerend leiderschap. De lokatie is AFAS Live in Amsterdam.
Lees verder »

9 oktober: Screenforce Day 2018

Het marketinglandschap: van re-evaluating media tot digitale transitie - Symposium

9 oktober: Screenforce Day 2018
di 9 oktober 2018 t/m di 9 oktober 2018 - Op dinsdagmiddag 9 oktober vindt de tweede editie van Screenforce Day plaats in Theater Amsterdam, met onder meer een niets verhullend verhaal van Tim Hussain van Ebiquity over het nieuwe marketinglandschap, een keynote van marketinggoeroe Mark Ritson en interviews door de host van de middag, Beau van Erven Dorens. Mathias Berg – COO van Bonnier Broadcasting – komt spreken over digitale transitie.
Lees verder »

PrintIndustry Connect 2018

In het teken van connecties maken in de grafische industrie - Beurs

PrintIndustry Connect 2018
do 18 oktober 2018 -

Deelnemers ontmoeten hier grafische specialisten, resellers, leveranciers, creatieve ondernemers, printmanagement bedrijven, merkeigenaren en overheden. Resellers maken kennis met de leveranciers die hun producten aanbieden via het platform van Prindustry. Er zijn meer dan 150 resellers die met een eigen webshop online miljoenen communicatieproducten kunnen aanbieden. 

Lees verder »

Nationale Kunstweek 2018

Week lang in teken van kunst - Festival

Nationale Kunstweek 2018
za 10 november 2018 t/m wo 18 juli 2018 - Van 10 tot en met 18 november vindt in Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben honderden kunstenaars en organisaties zich aangemeld. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek activiteiten waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang van beeldende kunst kunnen genieten.
Lees verder »

Het 24Festival in Concertgebouw te Amsterdam

Het Grote Marketing Congres en Effie Awards op één dag - Uitreiking

Het 24Festival in Concertgebouw te Amsterdam
di 13 november 2018 - Het 24Festival, bestaande uit Het Grote Marketing Congres in de middag en de feestelijke uitreiking van de Effie Awards in de avond, is dit jaar op dinsdag 13 november.
Lees verder »

World Architecture Festival in Amsterdam

Voor het eerst in Amsterdam na elf edities - Uitreiking

World Architecture Festival in Amsterdam
wo 28 november 2018 t/m vr 30 november 2018 - Nederlandse architectuurdenkers en vooraanstaande figuren uit de industrie zoals Reinier de Graaf (partner bij OMA), Kees Christiaanse (oprichter van KCAP Architects & Planners) en Francine Houben (oprichter en CEO van Mecanoo) zullen te horen zijn bij WAF in Amsterdam.
Lees verder »

TEDxAmsterdam tien jaar

Uitgegroeid tot een van de bekendste TEDx events ter wereld - Congres

TEDxAmsterdam tien jaar
do 29 november 2018 - De jubileumeditie, met als thema 'The Big X', wordt volgens de organisatie extra speciaal om heel Amsterdam te verrassen en te laten genieten van de "ideas worth spreading".
Lees verder »