Agenda


New European Ensemble

Tien nieuwe salons met literatuur, poëzie en muziek - Event

New European Ensemble
di 18 september 2018 t/m wo 19 juni 2019 - Sinds 2013 presenteert het New European Ensemble uit Den Haag iedere maand een literaire salon in Theater Branoul en Ostade Amsterdam (vanaf oktober bekend als CC Amstel). Artistiek leider van het Ensemble Emlyn Stam produceert elke maand een speciaal programma met lezingen en live muziek.
Lees verder »

Bali - Welcome to Paradise

Bali - Welcome to Paradise
di 6 november 2018 t/m zo 26 mei 2019 - In Museum Volkenkunde ontdekt de bezoeker hoe belangrijk de onzichtbare, spirituele wereld voor de Balinezen is. Hoewel het Indonesische eiland onder druk staat van het almaar groeiende massatoerisme, is de Balinese cultuur nog altijd springlevend.
Lees verder »

Tijdsbeeld

Reisfotografie en regiofotografie - Congres

Tijdsbeeld
za 24 november 2018 t/m zo 5 mei 2019 - Pierre Cuypers verzamelde tijdens zijn reizen vele historische foto's. Deze zijn, naast het hedendaagse werk van persfotograaf Franco Gori, te bekijken tijdens de tentoonstelling Tijdsbeeld in het Cuypershuis.
Lees verder »

Nubië – Land van de Zwarte Farao's

zo 16 december 2018 t/m zo 5 mei 2019 - Farao's uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte koningen en farao's woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. De archeologische tentoonstelling 'Nubië – Land van de Zwarte Farao's' in het Drents Museum geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië.
Lees verder »

Collective Comeback

De terugkeer van collectief wonen en bouwen - Tentoonstelling

Collective Comeback
vr 11 januari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Collectief wonen en bouwen maakt een comeback in de Amsterdamse architectuur. Net zoals in de periode 1965-1985, waar architecten op grote schaal gedeelde ruimten en voorzieningen ontwierpen, focussen de architecten van vandaag weer op collectiviteit. Met maquettes, tekeningen, foto’s en films van iconische gebouwen, spiegelt Collective Comeback de collectieve architectuur van toen aan die van nu.
Lees verder »

Openbaringen

André de Jong - Tentoonstelling

vr 1 februari 2019 t/m zo 21 april 2019 - André de Jong (1945) keert terug bij The Merchant House in Amsterdam met nieuw werk in combinatie met zijn performatieve fotografie. Zijn tentoonstelling bestaat uit twee delen, opgezet rondom de serie St. Sebastiaan uit 2017, en laat vooral zijn complexe thema’s en werkmethodes zien.
Lees verder »

Naakt of bloot?

Vrouwelijk naakt in kunst - Tentoonstelling

Naakt of bloot?
zo 3 februari 2019 t/m zo 19 mei 2019 - Museum Jan Cunen wordt belemmerd in het uitdragen van haar artistieke visie door de weigering van Facebook en andere social media-platforms om beelden van het tentoongestelde werk te plaatsen en te promoten. Dit geeft precies de tegengestelde houding ten opzichte van naakt aan die het museum wil blootleggen met de tentoonstellingen over Naakt of bloot?.
Lees verder »

Trouble in Paradise

Collection Rattan Chadha - Tentoonstelling

Trouble in Paradise
do 7 februari 2019 t/m zo 26 mei 2019 - In het voorjaar van 2019 presenteert de Kunsthal Rotterdam met ‘Trouble in Paradise’ een bijzondere selectie hedendaagse kunst uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha (1949, Delhi), de oprichter van Mexx en hotelketen citizenM. Deze privécollectie, die bekend staat als de KRC Collectie, wordt in de Kunsthal voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd.
Lees verder »

Manzoni in Holland

Waarom schilderen met verf? - Tentoonstelling

Manzoni in Holland
za 16 februari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte zijn eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam onder de titel Manzoni in Holland een uitgebreid overzicht van zijn werk.
Lees verder »

Red Dot Award: Brands & Communication Design

Red Dot Award: Brands & Communication Design
ma 18 maart 2019 t/m vr 28 juni 2019 - Unique and distinctive brands are the decisive factor for success on a global market. As a result, Red Dot is now offering a larger platform to brands in the competition for communication design. This is also reflected in the name of the competition, as the 'Red Dot Award: Communication Design' will now be called the 'Red Dot Award: Brands & Communication Design'.
Lees verder »

Kabbala. De kunst van de joodse mystiek

Kabbala. De kunst van de joodse mystiek
vr 29 maart 2019 t/m zo 25 augustus 2019 - Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam hult zich binnenkort in geheimzinnige sferen met een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom. Bezoekers krijgen een gevarieerd beeld van deze oude traditie, die ook popsterren als Madonna en David Bowie inspireerde. Voor het eerst wordt een tentoonstelling gehouden die de vele aspecten van kabbala toont in onverwachte combinaties van eeuwenoude objecten en moderne kunstwerken.
Lees verder »

Nederlandse Filmnacht

Tour door 17 steden - Event

Nederlandse Filmnacht
do 11 april 2019 t/m do 25 april 2019 - De Nederlandse Filmnacht tourt in april het hele land door met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Bij iedere filmvertoning een inleiding of nagesprek aangeboden met regisseur Sacha Polak, actrice Vicky Knight of producent Marleen Slot.
Lees verder »

I Can Make You Feel Good

Tyler Mitchell - Tentoonstelling

I Can Make You Feel Good
vr 19 april 2019 t/m wo 5 juni 2019 - Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteert dit voorjaar I Can Make You Feel Good, de eerste solotentoonstelling van opkomend talent Tyler Mitchell (1995, VS). Foam toont niet alleen een selectie foto’s uit Mitchells persoonlijke werk en werk in opdracht, maar heeft bovendien de première van twee van zijn videowerken, Idyllic Space en Chasing Pink, Found Red.
Lees verder »

Circulations

Europees festival voor jonge fotografen - Festival

Circulations
za 20 april 2019 t/m zo 30 juni 2019 - Circulations-festival keert terug na een succesvolle editie in 2018, waar meer dan 48.000 bezoekers op af kwamen. Drie maanden lang is de tentoonstelling te bezoeken bij CENTQUATRE-PARIS. Dankzij de ode aan jonge fotografen wordt een beeld geschetst van het hedendaagse Europa.
Lees verder »

Open Joodse Huizen

4 en 5 mei - Event

Open Joodse Huizen
za 4 mei 2019 t/m zo 5 mei 2019 - Persoonlijke verhalen uit de oorlogsjaren, vertelt op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde. Dat is de kern van het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet op 4 en 5 mei 2019 in Amsterdam, dat wordt georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comite´.
Lees verder »

What Design Can Do

What Design Can Do
ma 6 mei 2019 t/m wo 8 mei 2019 - Na elf edities in Amsterdam en São Paulo is nu México City aan de beurt om het grote evenement What Design Can Do te organiseren. Daarbij wordt creativiteit ingezet als tool om veranderingen door te voeren.
Lees verder »

Muzikantendag

Muzikantendag
za 18 mei 2019 - Op de Muzikantendag opent de Melkweg in Amsterdam haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna.
Lees verder »

Effie Campus

Effie Campus
di 21 mei 2019 - Effie Awards organiseert voor de tweede keer de succesvolle Effie Campus, met als doel een effectiviteitscultuur te stimuleren door kennis en inzichten te delen. Tijdens het evenement presenteren effectiviteitsexperts, recente Effie-winnaars, juryleden van de Effie Awards en onderzoekbureaus hun cases, inzichten en visies op effectiviteit.
Lees verder »

This is IT

ICT & MKB: BLIND DATE? - Event

This is IT
wo 22 mei 2019 - Matthijs van Nieuwkerk is ook bij de tweede editie van This is IT de presentator. Het door ICT-vakblad ChannelConnect georganiseerde event, met als thema 'ICT & MKB: BLIND DATE?', wordt gehouden in Studio A12 in Bunnik. Ruim 600 ICT-professionals zullen bijeenkomen voor informatie, inspiratie en netwerken. Een van de tafelgasten is Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van MKB-Nederland.
Lees verder »

Dutch Double Bass

Dutch Double Bass
za 8 juni 2019 t/m zo 9 juni 2019 - Tijdens de tweede editie van Dutch Double Bass komen onder meer baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons langs. Het programma bestaat uit een uiteenlopend samenstelling van in zo'n twaalf (inter)nationale acts in totaal, met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd tijdens het festival in het Oude Luxor Theater en Villa Thalia in Rotterdam.
Lees verder »

MOA Awards

MOA Awards
wo 12 juni 2019 - Een MOAward win je niet zomaar. Het is dé vakprijs voor inspirerende insights professionals en toonaangevende marketing research & analytics bureaus die het verschil maken in het vakgebied. There’s no award like a MOAward. Iedereen kan nog tot en met 27 februari een aanbeveling doorgeven.
Lees verder »

inJazz

Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement - Congres

inJazz
do 27 juni 2019 t/m vr 28 juni 2019 - De 13e editie van Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement vindt plaats op diverse locaties in Rotterdam. Het conferentieprogramma van inJazz focust zich dit jaar op eilanden over de hele wereld.
Lees verder »

Over het IJ Festival

Over het IJ Festival
vr 5 juli 2019 t/m zo 14 juli 2019 - Over het IJ Festival presenteert zo'n vijftig spannende, tegendraadse en vernieuwende locatietheaterproducties, overal op de NDSM-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Veel voorstellingen zijn van makers en gezelschappen die zich afgelopen jaren konden ontwikkelen binnen het festivalprogramma.
Lees verder »

Online Radio Day

Online Radio Day
wo 9 oktober 2019 - Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.
Lees verder »