Agenda


Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'

Nieuw programma voor studenten, young professionals en oude rotten. - Seminar

Reclameridders terug met 'Van Old School naar New School'
di 20 maart 2018 t/m di 13 november 2018 - Op 20 maart start ReclameRidders met een nieuwe reeks Meesterklassen. Gevestigde namen in en om het reclamevak geven een nieuwe generatie creatieven handvatten om verder te komen.
Lees verder »

Xtended Virtual Reality in EYE Museum

Kunstenaars als Jeff Koons en Marina Abramovic laten werk zien - Event

Xtended Virtual Reality in EYE Museum
za 31 maart 2018 t/m vr 30 november 2018 - Virtual Reality heeft ook het domein van de kunsten bereikt. Niet langer ervaar je het alleen in computerspelletjes, maar nu ook in het museum.
Lees verder »

The Biennale van Peggy Guggenheim

Grieks paviljoen laat oorspronkelijke inbreng mecenas zien - Tentoonstelling

The Biennale van Peggy Guggenheim
vr 25 mei 2018 t/m zo 25 november 2018 - De deelname van Peggy Guggenheim aan de Biennale van Venetië in 1948 was een historisch moment. Het was misschien wel de eerste keer dat non-objectieve, avant-garde kunst, van het Kubisme en Futurisme tot Dadaism, Surrealisme en Abstract Expressionisme op deze manier werd getoond.
Lees verder »

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum

Dit jaar vijftig jaar geleden dat huisstijl werd geïntroduceerd - Tentoonstelling

Halve eeuw NS design in Spoorwegmuseum
za 26 mei 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het logo is gekomen en waarom het succesvol was.
Lees verder »

Papier van olifantenpoep

Bezoekers kunnen de verschillende papieren innovaties ervaren - Tentoonstelling

Papier van olifantenpoep
vr 1 juni 2018 t/m ma 31 december 2018 - Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.
Lees verder »

Masahisa Fukase - Private Scenes

Retrospectief met originele prints van de Japanse kunstenaar Masahisa Fukase - Tentoonstelling

Masahisa Fukase - Private Scenes
vr 7 september 2018 t/m wo 12 december 2018 - Het ouevre van deze Japanse fotograag is is ruim twintig jaar lang voor het grootste deel ontoegankelijk gebleven, tot de oprichting van de Masahisa Fukase Archives in 2014. Behalve de toonaangevende serie 'Ravens' bevat de tentoonstelling bij FOAM belangrijke fotoreeksen, publicaties en documentatiemateriaal, daterend van begin jaren 60 tot 1992.
Lees verder »

Senta Simond - Rayon Vert in 3h

Werk draait om intieme benadering van het vrouwelijk lichaam - Tentoonstelling

Senta Simond - Rayon Vert in 3h
vr 7 september 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - Simond gebruikt haar vrienden en bekenden als model. Met haar foto’s reageert ze op de bestaande en vaak clichématige, verbeelding van vrouwelijkheid. Ze neemt haar foto’s niet op een gebouwde set, maar tegen een witte achtergrond, meestal een witte muur, vaak in de huiselijke omgeving van het model zelf.
Lees verder »

Jimmy Nelson exposeert met Homage to Humanity

Nieuwste werken voor het eerst te zien - Tentoonstelling

Jimmy Nelson exposeert met Homage to Humanity
za 8 september 2018 t/m zo 11 november 2018 - Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 8 september tot en met 11 november het nieuwste werk van Jimmy Nelson. Met ‘Homage to Humanity laat de Brits-Nederlandse fotograaf nieuwe kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien die hij maakte voor zijn nieuwe boek.
Lees verder »

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure
vr 14 september 2018 t/m zo 18 november 2018 - Onderzoek naar de conventies van portretfotografie en de rol van de studio. Sepuya’s foto’s bevatten vaak fragmenten of samenvoegingen van eerder werk, die als stroken of knipsels in het beeld verschijnen, de cameralens overlappen of op de studiospiegel zijn geplakt die hij fotografeert.
Lees verder »

Face to Face

Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland - Tentoonstelling

Face to Face
vr 14 september 2018 t/m zo 6 januari 2018 - Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Vanaf 14 september 2018 ontdekt de bezoeker in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen lijken te hebben, samen een verhaal vertellen.
Lees verder »

New European Ensemble

Tien nieuwe salons met literatuur, poëzie en muziek - Event

New European Ensemble
di 18 september 2018 t/m wo 19 juni 2018 - Sinds 2013 presenteert het New European Ensemble uit Den Haag iedere maand een literaire salon in Theater Branoul en Ostade Amsterdam (vanaf oktober bekend als CC Amstel). Artistiek leider van het Ensemble Emlyn Stam produceert elke maand een speciaal programma met lezingen en live muziek.
Lees verder »

De wereld van Corneille

Stedelijk Museum Schiedam eert kunstenaar zeventig jaar na oprichting CoBrA - Tentoonstelling

De wereld van Corneille
za 22 september 2018 t/m zo 3 februari 2018 - De overzichtstentoonstelling laat het kleurrijke werk zien waarmee Corneille (1922 - 2010) internationale erkenning kreeg, samen met zijn inspiratiebronnen, de invloed van andere kunstenaars, zijn passie voor verre reizen en zijn liefde voor Afrikaanse etnografica.
Lees verder »

Carlos Sagrera - Patterns

Nieuw werk en publicatie Spaanse kunstenaar - Tentoonstelling

Carlos Sagrera - Patterns
za 22 september 2018 t/m za 27 oktober 2018 - Patterns is een tentoonstelling met meer dan 20 nieuwe schilderijen, en het is de tweede solotentoonstelling in Nederland van de in Leipzig wonende en werkende Spaanse kunstenaar Carlos Sagera.
Lees verder »

Als Kunst Je Lief Is

Tachtig topstukken uit veertig Nederlandse musea in Kröller-Müller - Tentoonstelling

Als Kunst Je Lief Is
zo 30 september 2018 t/m zo 3 februari 2018 - Het Kröller-Müller Museum heeft op initiatiefvan de Vereniging Rembrandt de tentoonstelling Als kunst je lief is samengesteld. Voor één keer worden ruim tachtig belangrijke aankopen van veertig Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen tien jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging Rembrandt.
Lees verder »

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Ontmoet bewoners en hun interieur - Tentoonstelling

Binnenkijken met Thijs Wolzak
za 13 oktober 2018 t/m zo 17 februari 2018 - Bij Design Museum Den Bosch staat de komende maanden het interieur centraal. De basis vormt de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak. Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad. De tentoonstelling laat je binnenkijken in 23 bijzondere interieurs en je maakt kennis met de bewoners.
Lees verder »

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond

Tentoonstelling met werk van legendarische fotograaf - Tentoonstelling

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond
di 16 oktober 2018 t/m zo 27 januari 2018 - Josef Koudelka is bekend van zijn nu legendarische beelden van de Sovjet invasie van Praag die precies 50 jaar gelegen plaats heeft gevonden.
Lees verder »

Speculatief Design Archief

Het Nieuwe Instituut neemt tijdelijk gedaante aan van een designarchief - Tentoonstelling

Speculatief Design Archief
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Onder de noemer van Dutch Design, werd het Nederlands ontwerp vanaf eind jaren tachtig van de vorige eeuw alom geroemd. Maar hoe zit het anno 2018 met het geheugen van het Nederlands ontwerp? Wat zal voor de toekomst wel worden bewaard en wat niet? En waarom, door wie en hoe?
Lees verder »

Tegen Vergeten

Hoe bewaren en delen we het erfgoed van Nederlands ontwerp? - Tentoonstelling

Tegen Vergeten
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Het Nieuwe Instituut stelt in het publieksprogramma van dit najaar het ‘geheugen’ van de ontwerpdisciplines centraal. Drie verschillende presentaties en een breed randprogramma onderwerpen ieder vanuit een eigen perspectief de overblijfselen van onze materiële en ruimtelijke ontwerpcultuur aan een nader onderzoek.
Lees verder »

Design Academy Eindhoven Graduation Show 2018

208 projecten van 185 afstudeerders - Event

Design Academy Eindhoven Graduation Show 2018
za 20 oktober 2018 t/m zo 28 oktober 2018 - Tijdens Dutch Design Week, van 20 tot en met 28 oktober, presenteert Design Academy Eindhoven (DAE) alle examenprojecten van dit jaar in een nieuwe tentoonstelling. Met 208 projecten van 185 afstudeerders, twintig procent meer dan vorig jaar, is de Graduation Show 2018 de eerste editie in bijna twintig jaar die zich buiten de muren van de academie manifesteert.
Lees verder »

Daan Roosegaarde presenteert WATERLICHT in Rotterdam

Beleef de kracht en poëzie van water - Tentoonstelling

Daan Roosegaarde presenteert WATERLICHT in Rotterdam
do 25 oktober 2018 t/m za 27 oktober 2018 - Ter gelegenheid van de zinsbegoochelende tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ in de Kunsthal Rotterdam wordt in de herfstvakantie, van 25 t/m 27 oktober, het visuele droomlandschap WATERLICHT gepresenteerd.
Lees verder »

Gerrit wordt 50, Willem maar 28

Gerrit Rietveld Academie en Sandberg Instituut organiseren verjaardagstentoonstelling - Tentoonstelling

Gerrit wordt 50, Willem maar 28
za 3 november 2018 t/m zo 25 november 2018 - De Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut organiseren van 3 t/m 25 november 2018 op de gezamenlijke campus in Amsterdam de tentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28 ’. Deze expositie is gebaseerd op fragmenten uit de geschiedenis die de gemeenschap van zowel de Gerrit Rietveld Academie als het Sandberg Instituut heeft voortgebracht.
Lees verder »

The Mobility Shift

Alles over de trends op het gebied van vervoer van mensen en goederen - Congres

The Mobility Shift
wo 7 november 2018 - Thema’s als kunstmatige intelligentie, big data, connectiviteit, 3D printing, autonoom rijden en nog veel meer onderwerpen domineren steeds meer het mobiliteitsdebat waarin traditionele grenzen tussen vakgebieden vervagen. De Rai organiseert daarom in Hilversum een congres waar deelnemers de laatste inzichten kunnen opdoen.
Lees verder »

Cobra Museum en het Stedelijk Museum Schiedam vieren 70 jaar CoBrA

Kamperen in het museum, gratis open dag en speciale tentoonstellingen - Tentoonstelling

Cobra Museum en het Stedelijk Museum Schiedam vieren 70 jaar CoBrA
do 8 november 2018 t/m zo 11 november 2018 - Op 8 november 2018 is het precies 70 jaar geleden dat een aantal kunstenaars in Parijs de revolutionaire kunstenaarsgroep CoBrA oprichtte. Het Stedelijk Museum Schiedam en het Cobra Museum voor Moderne Kunst vieren dat in het weekend van 10 en 11 november 2018. In beide musea kunnen kinderen en hun (groot)ouders op zaterdag 10 november overnachten tijdens Camping CoBrA met een nachtelijke pyjama-speurtocht, muziek, film en spelletjes.
Lees verder »

Jean Cocteau – Metamorphosis

Gepresenteerd door Design Museum Den Bosch - Tentoonstelling

Jean Cocteau – Metamorphosis
za 10 november 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Het oeuvre van Cocteau was een voorbode van de multidisciplinaire praktijken van ontwerpers en kunstenaars van nu. In onze tijd beperken Nederlandse ontwerpers als Bart Hess, Ted Noten en Studio Drift zich al evenmin tot één discipline maar verkennen de grenzen van kunst, design en digitale media. Jean Cocteau - Metamorphosis werpt ook licht op Cocteau's voortdurende zelftransformatie en zijn zoektocht naar een eigen identiteit.
Lees verder »

Nationale Kunstweek 2018

Week lang in teken van kunst - Festival

Nationale Kunstweek 2018
za 10 november 2018 t/m wo 18 juli 2018 - Van 10 tot en met 18 november vindt in Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben honderden kunstenaars en organisaties zich aangemeld. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek activiteiten waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang van beeldende kunst kunnen genieten.
Lees verder »

Het 24Festival in Concertgebouw te Amsterdam

Het Grote Marketing Congres en Effie Awards op één dag - Uitreiking

Het 24Festival in Concertgebouw te Amsterdam
di 13 november 2018 - Het 24Festival, bestaande uit Het Grote Marketing Congres in de middag en de feestelijke uitreiking van de Effie Awards in de avond, is dit jaar op dinsdag 13 november.
Lees verder »

Marketing Pioneers

Kennis, contacten, energie, inzicht en ideeën voor zakelijke topbeslissers - Congres

Marketing Pioneers
do 15 november 2018 - Marketing Pioneers biedt kennis, contacten, energie, inzicht en ideeën voor zakelijke topbeslissers. Vanuit een samenwerkingsverband van vooraanstaande marketing dienstverleners presenteren we het beste binnen het vakgebied tijdens Marketing Pioneers op 15 november 2018 in de Orangerie in ’s-Hertogenbosch.
Lees verder »

Video First Conference Brussel

'Grootste videoconferentie Europal' - Event

Video First Conference Brussel
do 22 november 2018 - Twintig internationale video experts zijn 22 november in Brussel bedrijven klaar te stomen voor een succesvolle videostrategie voor hun business. Als thought leaders in hun vak gaan de sprekers het publiek inspireren om video te implementeren in alle afdelingen van een bedrijf. Het wordt een programma vol inzichten en trends voor Sales, HR, Marketing en Communicatie.
Lees verder »

DPA Talk#18

Innovatieve materialen als thema - Seminar

DPA Talk#18
do 22 november 2018 - DPA Talk#18 met het thema Innovatieve Materialen zal plaatsvinden op donderdag 22 november, in de Showrooms van Design Post Amsterdam.
Lees verder »

World Architecture Festival 2018 Amsterdam

Rem Koolhaas onderdeel van line-up - Festival

wo 28 november 2018 t/m vr 30 november 2018 - Rem Koolhaas, wereldberoemd architect en oprichter van OMA, is onderdeel van het World Architecture Festival 2018. Hij zal het festival het afsluiten met een aflsuitende keynote. Andere sprekers zijn ondermeer Sir David Adjaye, Jeanne Gang en Sir Peter Cook.
Lees verder »

World Architecture Festival in Amsterdam

Voor het eerst in Amsterdam na elf edities - Uitreiking

World Architecture Festival in Amsterdam
wo 28 november 2018 t/m vr 30 november 2018 - Nederlandse architectuurdenkers en vooraanstaande figuren uit de industrie zoals Reinier de Graaf (partner bij OMA), Kees Christiaanse (oprichter van KCAP Architects & Planners) en Francine Houben (oprichter en CEO van Mecanoo) zullen te horen zijn bij WAF in Amsterdam.
Lees verder »

TEDxAmsterdam tien jaar

Uitgegroeid tot een van de bekendste TEDx events ter wereld - Congres

TEDxAmsterdam tien jaar
do 29 november 2018 - De jubileumeditie, met als thema 'The Big X', wordt volgens de organisatie extra speciaal om heel Amsterdam te verrassen en te laten genieten van de "ideas worth spreading".
Lees verder »

Art Rotterdam 2019

Twintigste editie van kunstbeurs in Van Nellefabriek - Beurs

Art Rotterdam 2019
do 7 februari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - Art Rotterdam bestaat in 2019 twintig jaar. In dat kader is er veel nieuws te melden. Zo is er een nieuwe directeur, wordt er op een andere manier samengewerkt met galleries en doen Akzo Nobel en Nationale Nederlanden mee met een selectie uit de eigen kunstcollecties.
Lees verder »

Frame Awards & Frame Lab 2019

The world's best interior projects and the people behind them - Uitreiking

 Frame Awards & Frame Lab 2019
wo 20 februari 2019 t/m do 21 februari 2019 - This year, a new category has been added to our list of awards: Residences. This will include the awards House of the Year, Large Apartment of the Year, Small Apartment of the Year, and Co-Living Space of the Year. The Cinema of the Year Award has changed to Entertainment Venue of the Year, providing greater scope. This offers the opportunity for music venues, games venues, and other designs to be submitted.
Lees verder »