Met Checkjelinkje is online oplichting verleden tijd

Met Checkjelinkje is online oplichting verleden tijd

26-04-2024 (15:38) - Campagnes

Checkjelinkje, het bedrijf dat zich inzet om online fraude te stoppen, zet vandaag een belangrijke stap met de lancering van de Checkjelinkje-app. De app biedt gebruikers een reeks geavanceerde beveiligingsfeatures, speciaal ontworpen voor gebruik op smartphones. Hiermee kunnen gebruikers zichzelf beschermen tegen de nieuwste vormen van online oplichting, waar en wanneer ze maar willen.

Een van de belangrijkste functies van de app is de ingebouwde QR-code scanner. Met de toename van QR-code fraude biedt deze tool gebruikers een eenvoudige manier om de veiligheid van elke code te controleren voordat ze erop klikken. Door simpelweg de camera op de code te richten, analyseert de app de link en waarschuwt de gebruiker als er iets verdachts wordt ontdekt.

De app bevat ook de populaire ‘Betaalverzoek Check’ van Checkjelinkje. Hiermee kunnen gebruikers de authenticiteit van een ontvangen betaalverzoek verifiëren en zien aan wie ze gaan betalen, zonder de link zelf te openen. Dit helpt voorkomen dat mensen in de val lopen van nep-betaalverzoeken die leiden naar phishingsites.

Naast deze functies biedt de app dezelfde krachtige linkchecker-technologie als de Checkjelinkje-website, waarmee de veiligheid van elke link grondig wordt geanalyseerd met behulp van algoritmen en geavanceerde AI-modellen. Gebruikers kunnen links eenvoudig kopiëren en plakken in de app om ze te laten scannen op potentiële dreigingen.

Ruben Gommers, oprichter van Checkjelinkje, vertelt dat ze een einde willen maken aan online oplichting: “Door onze krachtige beschermingstools direct beschikbaar te maken op smartphones, waar gebruikers phishingberichten en verdachte links het vaakst tegenkomen, kunnen we meer mensen dan ooit tevoren helpen zichzelf te beschermen.”

De Checkjelinkje-app is per direct beschikbaar voor iOS, en de Android-versie volgt binnen een paar dagen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken, zonder advertenties of verborgen kosten. Gebruikersgegevens worden met de hoogste zorgvuldigheid behandeld in overeenstemming met de strikte privacyprincipes van Checkjelinkje.