Agenda


Een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse 13-jarigen

Tentoonstelling

za 31 augustus 2019 t/m zo 13 oktober 2019 - Kunsthal Rotterdam geeft met de tentoonstelling ‘Ik ben dertien’ een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse dertienjarigen.

Kunsthal Rotterdam geeft met de tentoonstelling ‘Ik ben dertien’ een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse dertienjarigen. 
 
In opdracht van het Rotterdamse Beeldfonds volgen fotografen Sanne Donders en Jet van Schie een half jaar lang een groep dertienjarigen op weg naar volwassenheid. Jongens en meiden die in de toekomst het beeld van de stad mede gaan bepalen. 

De reportage van Sanne Donders toont op een intieme manier de grote verschillen in interesses van de tieners, die zo typerend zijn voor deze leeftijd. Ze zoomt in op het dagelijks leven van de jongeren en volgt ieder van hen één hele dag, van opstaan tot slapen gaan. Jet van Schie gaat in haar analoge zwart-wit foto’s op zoek naar de stilte van het moment en combineert haar beelden met selfies die de jongens en meiden op Instagram posten. 

Generation R

Het bevolkingsonderzoek Generation R van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam volgt de groei en ontwikkeling van de dertienjarigen al vanaf voor hun geboorte. De resultaten van het onderzoek vormen een onderdeel van de tentoonstelling ‘Ik ben dertien’.
 
Foto: Sanne Donders, Isaura, Rotterdam 2019