14 bureaus genomineerd bij Who to Watch 2018

17-10-2018 (12:00) - Bureaus

Nieuwe bureau-initiatieven en fris talent: daar draait het om bij de bureaus die jaarlijks genomineerd worden op de hitlist Who to Watch. Welke bureaus beleven nu hun doorbraakmoment? En: welke vijf bureaus presenteren zich eind november met een main feature in de FONK50? Dit zijn de veertien  genomineerde bureaus van 2018.
 

Niet alleen nieuwe bureaus melden zich, ook tal van bureaus die al langer dan drie jaar bestaan, vinden zichzelf opnieuw uit of zijn met hun business model na soms een lastige startfase, zo vernieuwend of inspirerend dat ze zich in de kijker van marketeers en vakpers spelen. Dat was voor FONK in 2016 de reden om ook deze bureaus gedurende het jaar op de voet te volgen en vervolgens met de hitlist Who to Watch een eigen podium te bieden.
 

proof of the pudding 

Jaarlijks presenteert FONK sindsdien in oktober en vooruitlopend op de magische FONK50, 10 tot 15 bureaus die de titel Who to Watch verdienen. Anders dan anders zijn het de freelancers en de medewerkers van de bureaus die in de volgende ronde bepalen welke 5 bureaus straks een plek verdienen in de FONK50. Immers, zij weten als geen ander hoe het is om dagelijks met of voor deze bureaus te werken. The proof of the pudding is in eating it.
 
Genomineerd (alfabetische volgorde):
 
 

winnaars

De mening van de redactie en die van de freelancers/medewerkers bepaalt vervolgens 50/50 welk bureau het winnende bureau van 2018 is. Staken de stemmen, dan heeft de winnaar van vorig jaar (in 2017: Today) de doorslag. De winnaar krijgt een positie èn een verhaal in de FONK50 die in november zal verschijnen. Maar niet alleen de nummer 1 heeft iets te winnen, want de hele Top 5 weet zich met een verhaal vertegenwoordigd in de FONK50. De vijf beste bureaus krijgen bovendien redactionele aandacht in de jaaruitgave Red Alert 2018, die jaarlijks wordt verspreid bij de crème de la crème van de Nederlandse marketingorganisaties.
Leuke bijkomstigheid voor alle bureaus die het predikaat Who to Watch hebben verdiend en die drie jaar of korter bestaan: zij worden door FONK voorgedragen voor de Consideration List van New Kids on the Block competitie van 2019. 
 
Lees de mini interviews met de genomineerde bureaus van 2018 in de nieuwe editie van FONK magazine
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch