DDW & Design Indaba introduceren Antenna

DDW & Design Indaba introduceren Antenna

08-09-2017 (14:16) - Bureaus

Op vrijdag 20 oktober gaat de eerste editie van Antenna van start op het World Design Event tijdens Dutch Design Week. Het interactieve platform Antenna verbindt internationale designtalenten en denkers met professionals en experts. Het is het netwerk voor toekomstdenkers, voor gesprekken, lezingen en debatten om de kracht van design te bewijzen en om de maatschappelijke uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden om te zetten in kansen.
 

Tijdens Antenna komt de internationale designwereld bij elkaar om de ideeën te horen van de top 20 geselecteerde afgestudeerden en talenten. Antenna gaat verrassen, inspireren en iedereen uitdagen zich open te stellen voor nieuwe inzichten. Designprofessionals, deskundigen en innovatieve organisaties komen in contact te met deze toptalenten uit de hele wereld. Antenna stelt zich ten doel wereldwijd een netwerk te bouwen. Hierin worden de talenten verbonden zodat de uiteenlopende disciplines intensief met elkaar kunnen samenwerken. Deskundigen en professionals spelen een belangrijke (coachende) rol bij deze uitwisselingen en mogelijke samenwerkingsvormen.
 

Over Antenna 

Jonge ontwerpers hebben het talent toekomstige uitdagingen te observeren en te vertalen naar ideeën. Antenna is ontstaan om dit talent te analyseren en samen met professionals de wereld te activeren om deze uitdagingen aan te pakken. Antenne is opgezet door Dutch Design Week en Design Indaba en stelt zich ten doel deze getalenteerde jonge mensen te helpen in hun ontwikkeling. Bijgestaan door deskundigen en professionals uit het Antenna netwerk nemen ze deel aan een inspirerend programma waarbij ze hun vaardigheden en netwerken kunnen uitbreiden. 
 

World Design Event

Het logische moment om Antenna te lanceren is het World Design Event (WDE), het nieuwe internationale vierjaarlijkse programma van de Dutch Design Foundation tijdens de Dutch Design Week. De DDW is immers gericht op de toekomst van onze wereld, onze steden, en de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. WDE bestaat uit vijf onderdelen:
 
•    Acht Creatieve Ambassades
Op deze locaties stimuleert WDE de uitwisseling van ideeën voor de transformatie van de stad op het gebied van Food, Health, Urban Transformation, Data, Climate Action, Intimacy, Robot Love en Mobility & Energy.
•    People’s Pavilion
Het People’s Pavilion is een tijdelijk bouwwerk door en voor mensen. Ontworpen door Overtreders W en bureau SLA, wordt het People’s Pavilion een volledig circulair gebouw dat geheel uit geleend materiaal is opgetrokken. Alle grondstoffen worden na afloop van WDE geheel intact aan de eigenaars teruggegeven — alsof er niets mee is gebeurd. Tijdens DDW fungeert het People’s Pavilion als de locatie voor bijeenkomsten, lezingen, openingen, voorstellingen en concerten.
•    Lab Squares
Proeftuinen in Eindhoven presenteren de huidige oplossingen in de stedelijke context.
•    100 Days of Learning
Het 2017 programma van het kennisplatform van Age of Wonderland; tijdens dit wereldwijde leer-event kunnen deelnemers waardevolle levenservaringen met elkaar delen. 
•    Antenna

 
Vr 20 2017, Klokgebouw, Strijp-S Eindhoven
Antenna Ticket € 89 (student € 44,50)
Combi Ticket € 99 (student € 49,50), inclusief toegang tot DDW

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch