Dutch Digital Day brengt eerste Cyborg ter wereld naar Amsterdam

09-05-2018 (11:32) - Bureaus

Op 29 juni organiseert Dutch Digital Agencies de vierde editie van Dutch Digital Day en dit jaar brengen ze een Cyborg naar Amsterdam. Neil Harbisson is geboren met een visuele handicap en heeft een antenne in zijn schedel die hem helpt hem waar te nemen wat hij zelf niet kan zien.  


Een Cyborg, ook wel bekend van science fiction zoals in de film Blade Runner, is een levend wezen waar mechanische elementen aan toegevoegd zijn die functioneren als onderdeel van het lichaam. Voor Harbisson betekende dit een uitbreiding van zijn waarneming. De antenne zendt audio vibraties uit in zijn schedel om bepaalde informatie door te geven. Neil kan alleen grijstinten zien en met behulp van de antenne kan hij nu ook kleuren waarnemen. Tijdens Dutch Digital Day gaat hij vertellen hij hoe dit mechanisme werkt en wat het hem heeft opgeleverd.  

 

in het teken van ervaring

Andere spreker tijdens deze dag is Jennifer Kinon. Zij  ontwikkelt visuele identiteitsystemen. Wat dat precies is, gaat ze op 29 juni in geuren en kleuren vertellen. In 2016 begon ze aan de grootste opdracht van haar carriere toen ze in in een zestien maanden lange reis als design director voor Hillary for America aan de slag ging. 


Nell Watson gaat deelnemers in de toekomst van intelligente machines die behoeften, overtuigingen en normen en waarden van de mensheid steeds beter beginnen te begrijpen. Antonio Fernandez, voormalig bendeleider één van de meest beruchte bendes van de Bronx is er ook en vertelt over zijn ervaringen. Arno Wielders van Mars-One ons mee de ruimte in. Arno zegt dat we over twaalf jaar als gemeenschap op Mars zullen leven. De dag wordt voorgezetn door Jim Stolze, techondernemer. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie aan bedrijven. 
 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch