Expand Online tilt inzet customer data naar hoger niveau met introductie ELI

Expand Online tilt inzet customer data naar hoger niveau met introductie ELI

17-07-2017 (11:02) - Bureaus

Een directe koppeling tussen email marketing software of CRM systemen en online advertentieplatformen is tegenwoordig noodzakelijk maar nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom heeft Expand Online (part of Dept) haar eigen tool, ELI, gebouwd om de customer data geautomatiseerd te importeren.


Dagelijks wordt de customer data via de in-house gebouwde tool ververst, elke nacht haalt de tool data op uit het email marketing systeem van de klant en verwerkt dit direct in de advertising accounts. Daarnaast zorgt de Email List Importer (ELI) ervoor dat de klant gegevens geanonimiseerd worden door de data zelf te hashen. 


meest actuele gegevens beschikbaar

Ferdi Scheers, uitvinder van de ELI tool en senior online marketing consultant bij Expand Online, over de voordelen: "De tool zorgt ervoor dat we werken met de meest actuele gegevens op een veilige manier. Het scheelt ons maar ook onze klanten veel tijd, omdat lijsten nooit meer handmatig uitgewisseld hoeven te worden."


koppelingen op basis van klantbehoefte

ELI praat op dit moment met de systemen Copernica en Mailchimp en er wordt ook gewerkt aan een koppeling met Salesforce. Verder zullen er koppelingen met andere systemen gemaakt worden op basis van de klantbehoefte. De tool werkt uitstekend voor marketing automation, aangezien je campagnes op basis van customer data verder kunt personaliseren. Sinds een maand wordt de in-house gebouwde tool daarom ingezet voor klanten zoals Miss Etam, Walibi, Steps en Promiss.


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch