Hybride strategisch design consultancy Manyone in Nederland van start

02-10-2019 (14:14) - Bureaus

Manyone, een nieuw, van origine Deens, hybride strategisch design consultancy met grootse internationale ambities opende deze week een kantoor in Rotterdam. Het bedrijf, opgericht door alumni van het legendarische Designit, ziet mogelijkheden voor een onafhankelijke globale speler in een industrie die wordt gekenmerkt door overnames door tech- en consultancy-reuzen.
 
Manyone streeft ernaar om middels een combinatie van organische groei en strategische acquisities binnen vijf jaar uit te groeien naar operatie van 500 man wereldwijd.
Manyone’s aanpak kenmerkt zich door een focus op design die gericht is op schaalbaarheid en executie. Het bedrijf is gestructureerd vanuit de filosofie dat de huidige maatschappij vraagt om snelle, experimentele, maar tegelijkertijd ook gevalideerde en implementeerbare pilotprojecten en proof of concepts die constante groei voor klanten mogelijk maken. Manyone helpt partijen met het ontwikkelen van een visie, het uitwerken van scenario's, het bouwen van capabilities en touchpoints middels adaptief (systeem-)design.

"Oprichters David Fellah (oud oprichter & CEO, Designit), Lasse Jensby Dahl (voormalig Global CSO, Designit) en Jens Martin Skibsted hebben de afgelopen tien maanden reeds vier specialistische design consultancies overgenomen in Scandinavië. In de Nederlandse markt schuiven ze nu Lennard Hulsbos, voorheen Head of Consulting voor Iris en Strategy Lead bij Designit, naar voren om middels zowel organische groei als strategische acquisities voor groei te zorgen.
 
Hulsbos, Managing Partner Manyone Nederland: ‘Ik ken David al jaren en het is voor mij een absolute eer om dit project hier in Nederland te mogen opzetten. 'Het is natuurlijk niet toevallig dat dit soort industrie-iconen naar Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder kijken als ze een springplank zoeken voor hun ambities. Onze rijke traditie, gezonde ambities en internationale outlook, maken ons bij uitstek de plek om vanuit hier de design consultancy industrie op te schudden.'

'De fundering voor Manyone, dat zich onder meer zal specialiseren in design voor mobility, infrastructure en healthcare, werd tien maanden geleden gelegd met de aankoop van de bedrijven THINK en Skibsted Ideation. Recentelijk werd ook het in Kopenhagen gevestigde Molamil ingelijfd evenals Boris Design Studio in Hong Kong.
 
Momenteel telt Manyone meer dan 100 mensen verspreid over kantoren in Kopenhagen, Aarhus, Hong Kong, Rotterdam en Stockholm." 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch