Naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse Skriptor

28-08-2017 (11:31) - Bureaus

Het Nederlandse naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse bedrijf Skriptor. Zigila bedacht onder andere de namen iDEAL, NRC Next en Ziggo en werkt voor klanten als Heineken, ING en Philips. Skriptor is marktleider in Scandinavië en een bekende speler op de farmaceutische markt met klanten als Roche, Bayer en Novartis. Het fusiebedrijf gaat onder de naam Skriptor Zigila verder. 


De hoge snelheid van innovaties in het digitale tijdperk zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van naamgeving, zowel voor start-ups als voor grote corporates. Het wordt steeds complexer om onderscheidende en effectieve merknamen te vinden.


een natuurlijke stap

Joachim ter Haar, managing partner bij Skriptor Zigila: “De fusie creëert een internationaal bureau met de expertise en capaciteit om alle soorten naamgevingsvraagstukken op te lossen. Zigila en Skriptor hebben beide een ijzersterke track record en een stevig portfolio met complementaire specialisaties. Skriptor is sterk binnen de farmaceutische industrie, een complexe en specialistische sector. Zigila is toonaangevend op het gebied van branding- en portfoliostrategie. We delen dezelfde waarden, passie en ambitie waardoor deze fusie een natuurlijke volgende stap is. Met locaties in Amsterdam en Stockholm breiden we onze capaciteit en expertise fors uit, zodat we huidige en nieuwe klanten nog beter kunnen bedienen." 


De twee bureaus hebben al sinds oktober 2016 een intensieve partnership en werken sindsdien samen voor klanten als Philips Lighting, Boehringer Ingelheim en LS Retail. 

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch