Reclamepionier Cees van Staal overleden

05-08-2018 (17:51) - Bureaus

Afgelopen week is reclamepionieer Cees van Staal (91) overleden en op zijn uitdrukkelijk verzoek in besloten kring gecremeerd. In de volgende editie van FONK nemen Paul Mertz, Michael van Os, Gusta Winnubst en Nicolette Hulsebos afscheid.
 

Cees van Staal
, één van de laatste reclamepioniers uit de jaren zestig en zeventig, is op 91 jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Hij was behalve reclameman en (zee)zeiler ook hoofdredacteur van reclameblad NieuwsTribune (nu MarketingTribune).
 

De redactie van destijds was een "vergaarbak" van zeer divers talent. Onder wie Wim Andréa, Gusta Winnubst en FONK hoofdredacteur Nicolette Hulsebos. Op de NieuwsTribune-redactie vond Cees ook zijn laatste en grote liefde in echtgenote Lenie Stockmann. 
 

Cees van Staal was een lieve man, een lastige man, een erudiete man en een man die voor en over elke gelegenheid een mening had. Multitalent Gusta Winnubst, oud reclameman Paul Mertz en oud Adformatie-hoofdredacteur Michael van Os vertellen in de volgende FONK-editie het verhaal over Cees van Staal dat verteld moest worden. Misschien een beetje lang (dat hoort bij Cees), maar voor iedereen die het vak lief heeft, een must read:

‘Lieve meid, hij is een kleine afstand langer dan kort maar zo moet ie zijn.’ 
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch