Actie voor tijger met digitale collectebus

05-04-2018 (10:37) - Campagnes

Team Tijger is de naam van de campagne van het Wereld Natuur Fonds voor de met uitsterven bedreigde tijger. Met een door Icemedia ontwikkelde digitale collectebus kunnen WNF-Rangers een eigen Team Tijger-actiepagina aanmaken waarop bijdragen voor hun acties kunnen worden getoond. Bijvoorbeeld het wassen van auto’s, tuinen opruimen en taartjes bakken. De campagne leverde na één dag al tienduizend euro op. 


Icemedia ontwikkelde de digitale collectebus waarmee je elk bedrag kunt doneren via SMS en iDeal. Voordeel van digitaal collecteren is ook dat kinderen niet meer langs deur moeten om te collecteren en om de doelgroep extra te motiveren om fondsen te werven is er een spelelement aan het platform toegevoegd. Deelnemers kunnen ‘Tijger Badges’ verdienen waarmee ze prijzen en ervaringen kunnen winnen. 

 

tijgers redden

Femke Hilderink, tijgerexpert bij WNF: “Ongeveer een eeuw geleden leefden er nog 100.000 tijgers in de bossen van Azië. Door jacht, stroperij en het verdwijnen van leefgebied zijn er nu nog maar zo'n 3.900 wilde tijgers over. Met het geld dat ingezameld wordt, kan WNF nieuwe bossen aanplanten als nieuw leefgebied voor de tijger. Daarnaast wordt het geld ook besteed aan de opleiding van rangers en speurhonden voor de anti-stroperijbrigade. Met deze innovatieve manier kunnen we kinderen laten helpen om tijgers te redden." 


Sven Rusticus, Managing Director van Icemedia: “Het is fantastisch dat wij onze expertise mogen inzetten voor het Wereld Natuur Fonds en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van bedreigde diersoorten.”