Decathlon brengt een ode aan proberen

07-01-2019 (09:00) - Campagnes

Decathlon lanceert een nieuwe campagne waarin een ode wordt gebracht aan het proberen van verschillende nieuwe sporten. Met de Go Try campagne, ontwikkeld door XXS Amsterdam, wordt iedereen uitgenodigd om hun belemmeringen te vergeten en iets nieuws te proberen.
 
 
Elke liefde voor sport begint met de eerste stap. Het moment dat je het nog niet kan, nog niet alles snapt en nog heel veel kan leren. Een moment zonder verplichtingen, nadenken, techniek, tactiek, uithoudingsvermogen of spierkracht. Gewoon het plezier van onbezonnen ergens aan beginnen.
 

Hiermee breekt het sportmerk met de conventies van de categorie, waar vaak over prestatie en topsport wordt gecommuniceerd. Want de formule van Decathlon is gestoeld op sport toegankelijk maken. Niet alleen voor de hardcore sporter of de professionele atleet, maar ook voor diegenen die de eerste stappen zetten in een sport. Dat doet het merk met betaalbare producten die je in de winkel kan testen, innovaties die sport versimpelen en met een online platform  waarop (gratis) sport aangeboden wordt. 
 
 
Daan Zijderveld (Brand Director Decathlon NL): “Als merk maken we al sinds de oprichting sport toegankelijker. Dat doen we vooral met goede en betaalbare producten voor ondertussen meer dan 65 sporten, maar dat zit ook in het DNA van Decathlon. Om bijvoorbeeld niemand te onderbreken die een nieuwe sport probeert in onze winkel. ”
 

credits

Klant: Decathlon
Bureau: XXS Amsterdam
Creatie: Barend Stegeman, Wessel Beumer en John de Vries
Creative Directie: John de Vries
Strategie: Michael Van den Brande
Account: Nigel Hassall
Producer: Josien de Heul
Design: Robert-Jan Hoesman
Animatie: Jeroen Feenstra
 
Productiemaatschappij: Since88
Regisseur: Rutger van Leeuwen
DOP: Douwe Hennink
Executive Producer: Daan Dagevos
1AD: Jurre Wieten
Camera-assistent: Justus Engelbracht
2nd Camera-assistent: Daan van Citters
Producer: Anne den Boer
Productie assistent: Isa Schouw
Editor: Jits Vlaar
Grading: Erik @ de Grot
Muziek: Vincent Paolo Corputty
Voice-over: Shamiro van der Geld
Soundmix: Jaap Wajer
Fotograaf: Rein Kooyman

 

DECATHLON - GO TRY from XXS on Vimeo.