Filling Pieces viert Keti Koti in samenwerking met Surinaamse talenten

30-06-2021 (12:17) - Campagnes

Het Amsterdamse kledingmerk Filling Pieces viert Keti Koti met de lancering van een limited edition voetbalshirt en kledingspeld onder de noemer Unity for Surinam. In het project zamelt het modemerk geld in voor drie Surinaamse initiatieven: Youth Empowerment Suriname, The Black Archives en Covid relief fund Surinam (SU4SU). Filling Pieces is sterk verbonden met de voormalige Nederlandse kolonie Suriname door oprichter en creative director Guillaume Philibert als zoon van Surinaamse ouders.
 
De doelen zetten zich in voor het belang van Surinaamse jongeren om de cultuur te bewaren en te bewaken en bij te dragen aan een positief zelfbeeld voor alle Surinamers en mensen met een Surinaamse afkomst. Het voetbalshirt staat voor de gemeenschappelijke support van de community en laat zien dat we ondanks alles, nog steeds met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zamelt SU4SU geldt in voor de gezondheidssector in Suriname omdat het land ernstig getroffen is door het coronavirus.
 

Keti Koti

Keti Koti (betekenis “Gebroken kettingen” in Sranantongo) is de jaarlijkse viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Hoewel het geen officiële feestdag is, heeft het feest de afgelopen jaren populariteit gewonnen in Nederland, samenhangend met een toegenomen bewustzijn bij Nederlanders over de Nederlandse koloniale geschiedenis en het heden. Het vieren van deze feestdag sluit sterk aan bij de waarden van Filling Pieces: diversiteit en inclusiviteit. Daarom ziet het bedrijf Keti Koti als officiële vrije dag zodat alle werknemers deze dag kunnen vieren. 
 
Het voetbalshirt en speciaal ontworpen speld zijn vanaf 1 juli 9 uur hier beschikbaar