Gewoon Gaan. Naar musea, theaters, podia en filmhuizen. Juist nu

Gewoon Gaan. Naar musea, theaters, podia en filmhuizen. Juist nu

10-09-2020 (13:32) - Campagnes

Gewoon Gaan: dat is de titel èn boodschap van een nieuwe campagne van communicatiebureau Buro Dertig en historisch creatiebureau Goeie Ouwe Koeien. Gewoon Gaan. Naar musea, theaters, podia en filmhuizen welteverstaan.
 
Juist nu. Want hoewel musea, theaters, podia en filmhuizen alweer geruime tijd open zijn, blijft het bezoek uit. Met dramatische gevolgen voor veel instellingen. Met de campagne willen de bureaus zoveel mogelijk mensen stimuleren weer eens een tentoonstelling te bezoeken, een filmpje te pakken of naar een concert te gaan. In de eerste plaats omdat het ontzettend leuk is om iets te ondernemen, en in de tweede plaats omdat de culturele sector een steuntje in de rug kan gebruiken.
 

Hannah Bakx, mede-oprichter van Goeie Ouwe Koeien: ‘Ik ga gewoon. Naar musea, podia, theaters en filmhuizen. En ik zet graag 5 redenen op een rijtje waarom jij ook gewoon kan gaan. Een cultureel uitje is Gezellig, het liefst ga ik samen, want dat is veel leuker dan alleen. Of wat dacht je van een uitje met je Geliefde? Goede date hoor! Er is Genoeg cultuur en voor iedere smaak is er wel een culturele instelling te vinden. Het is Geestverruimend: cultuur geeft een grotere dimensie aan de geest. En natuurlijk om te Geven: de culturele sector kan wel wat steun gebruiken. En als we allemaal één keer gaan, maakt dat al verschil.’