Koningsdag afgelast. Lang leve Balkoningsdag

17-04-2020 (13:56) - Campagnes

De annulering van Koningsdag 2020 heeft een gat in de Nederlandse feestkalender achtergelaten. Maar een innovatief idee laat Nederlanders toch veilig en samen van deze dag genieten.
 
Balkoningsdag, een evenement bedacht door creatieven Tom Bremerkamp en Koen Gerretsen van reclamebureau 180 Kingsday, wil de feestvreugde van Koningsdag levend houden. Het evenement moedigt mensen aan om Koningsdag veilig te vieren vanaf hun balkon, dakterras of achtertuin. De organisatoren moedigen iedereen aan om hun persoonlijke buitenruimte met de welbekende Nederlandse kleuren in te richten; het traditionele oranje met rood, wit en blauw.
 

livestream

Balkoningsdag zal duizenden mensen verbinden met een livestream, waarop de grootste artiesten en dj's van Nederland live zullen spelen. Het initiatief, dat begon als een manier om zelf met vrienden Koningsdag te vieren, heeft nu duizenden likes op sociale media verzameld en heeft daarmee de aandacht van ticketboekingservice Ticketswap getrokken.

De livestream begint op 27 april om 12.00 uur. Om 13.00 uur wordt iedereen gevraagd
een glas te heffen op de 53e verjaardag van koning Willem Alexander - een virtuele toast, vanuit de veiligheid van je eigen huis.
 
Tom Bremerkamp: "Dit is de eerste keer in 76 jaar dat Koningsdag niet een groot feest zou worden. Het zit zo diep geworteld in onze nationale identiteit dat het verkeerd voelde om het zomaar voorbij te laten gaan. We wilden iets creëren dat in de eerste plaats veilig was. We weten dat mensen bij zo'n iconische gelegenheid in de verleiding kunnen komen om regels te overtreden en daarom wilden we een festival creëren dat als de traditionele Koningsdag voelt, maar dan gevierd op veilige afstand.

Koen Gerretsen: "De dag staat altijd in het teken van feest, samenwerking en ondernemerschap - we hopen dat deze actie die waarden gebruikt om het hele land weer even samen te brengen."


Ga voor meer informatie naar de Facebook-pagina van het evenement.