LGBTQ+ freelancers Fiverr maken prentenboek

LGBTQ+ freelancers Fiverr maken prentenboek

16-06-2021 (14:00) - Campagnes

Een groep ouders betrokken bij het freelanceplatform Fiverr wil met het gratis kleuterboek Een Zee van Liefde aandacht vragen voor de representativiteit van roze families. Het kinderboekje, dat ook in het Nederlands beschikbaar is, vertelt het verhaal van een dolfijnenfamilie met twee moeders met als onderliggend doel om diversiteit, acceptatie, en presentatie van diverse families te vergroten.
 
Het mooi vormgegeven boekje, Een Zee van Liefde, volgt dolfijn Flip op zijn eerste schooldag. Hij wordt gevraagd om iets bijzonders over zijn familie te vertellen, maar kan niets bijzonders bedenken: dat Flip opgroeit met twee moeders is heel normaal voor hem. Het verhaal is bedacht door Rose Ellen Dix en Rosie Spaughton, twee Britse influencers die op het punt staan samen moeders te worden. Samen met meerdere LGBTQ+ freelancers is het verhaal geïllustreerd en in diverse talen opgemaakt.
 

Fiverr

Het boekje is mede tot stand gekomen en vertaald dankzij het creatieve talent van Fiverr. "Als bedrijf moet je veel meer doen dan een regenboogvlag over je logo draperen," vertelt Liron Smadja, marketingdirecteur bij Fiverr. "We wilden in het kader van Pride vooral iets tastbaars geven aan de gemeenschap. Door een e-boek te maken, kunnen we het wereldwijd voor iedereen gratis toegankelijk maken." Smadja behoort zelf tot de doelgroep: hij heeft samen met zijn echtgenoot een tweeling. "Mijn kinderen zijn bijna drie, die worden zich bewust van familiestructuren. We wilden een open discussie met hen over verschillende soorten families, maar boekjes daarover waren er tot nu toe eigenlijk niet."