Netwerk filmeducatie lanceert filmdatabase voor onderwijs

Netwerk filmeducatie lanceert filmdatabase voor onderwijs

22-04-2021 (14:29) - Campagnes

Netwerk Filmeducatie lanceert een collectie films die te gebruiken zijn voor het onderwijs. De database wordt gecoördineerd door Eye Filmmuseum en gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur, en Wetenschap. De zes filmhubs waar het netwerk nauw mee samenwerkt worden gesteund door het Nederlands Filmfonds.
 
Betekenis geven aan de filmbeleving en daarmee het ontwikkelen van mediawijsheid is het doel van het platform. Op de site staan 500 topfilms, 150 interactieve filmlessen en praktische tips. Door films te maken, te bekijken en te bespreken, leren kinderen het proces van film maken beter begrijpen. Die mediawijsheid is nodig door kritisch te staan tegenover nepnieuws en beinvloeding. De inzet van film als communicatiemiddel in het onderwijs, zorgt ervoor dat leerlingen hun mediavaardigheden vergroten.
 
Workshops en trainingen
Netwerk Filmeducatie maakt het leraren makkelijker om film bewust in te zetten in de les. Daarnaast biedt het netwerk een overzicht van de beste maakworkshops en ontwikkelt het trainingen en nascholingsmodules voor leraren en lerarenopleiders. Zes regionale filmhubs geven advies en helpen de leraar verder op weg.