Nieuwe campagne War Child: ‘Laat corona niet hun volgende oorlog zijn’

09-04-2020 (16:35) - Campagnes

War Child maakt zich grote zorgen over de impact van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus op kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen. De organisatie heeft daarom een nieuwe campagne voor noodhulp gelanceerd: ‘Laat corona niet hun volgende oorlog zijn.’

Ook in conflictgebieden worden mensen besmet met het virus met alle gevolgen van dien. Thuisisolatie is meestal onmogelijk en de gezondheidszorg is minimaal. Voor handen wassen is er niet genoeg water en zeep. Gezinnen raken hun laatste inkomsten kwijt en honger dreigt. Kinderen zijn niet alleen meer bang voor oorlog en geweld, maar nu ook voor de gevolgen van het virus. War Child vraagt om steun voor noodhulp aan de kinderen en hun families. ‘Het virus wacht niet tot er geld is’, zegt Tjipke Bergsma, directeur van War Child.
 

Anti-coronapakketten en schoolgames

De hulporganisatie probeert op verschillende manieren de mensen te helpen. Zo krijgen gezinnen anti-coronapakketten met bewegingsoefeningen en spelletjes om stress bij kinderen te verminderen. Zover mogelijk gaat de psychosociale ondersteuning van kinderen en ouders door, maar dan via de mobiele telefoon. En War Child werkt aan onderwijs op afstand. Zo kunnen de kinderen door War Child ontwikkelde schoolgames doen op leentablet en binnenkort kunnen ze deze ook downloaden op een mobiele telefoon.