Rod Stewart strijdt in de rol van zeeschildpad tegen wegwerpflesjes

13-11-2018 (14:07) - Campagnes

In een nieuwe campagne van Sodastream is Rod Stewart te zien als zingende zeeschildpad. Hij strijdt daarbij tegen de wereldwijde schade die veroorzaakt wordt door wegwerpflesjes. 


Met een lied roept de zanger mensen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor herbruikbare flessen. De video is samen met de website www.fightplastic.com gelanceerd. Op de site moedigt SodaStream consumenten aan om stelling te nemen tégen wegwerpplastic.'In deze campagne willen we zeedieren een stem geven en samen met hen mensen en bedrijven aanmoedigen over te schakelen van wegwerpplastic naar herbruikbare verpakkingen', legt CEO Daniel Birnbaum uit. 


afstand nemen van plastic

De campagne wijst er op dat er met een Sodastream-toestel thuis bruisend water kan worden gemaakt. Daardoor hoeven er niet meer constant nieuwe flessen gekocht te worden. Toch gaat dat de CEO nog niet ver genoeg.
'Mensen moeten meer dan alleen maar hun drinkgewoonte aanpassen', vindt Birnbaum. 'We zullen met z’n allen afstand moeten nemen van plastic voor eenmalig gebruik, zoals plastic rietjes, bekertjes, zakken en flessen.' 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.