Barbera Wolfensberger opent mode event State of Fashion

01-06-2018 (11:24) - Creatie

Op donderdag 31 mei is het internationale mode evenement State of Fashion in de Melkfabriek in Arnhem van start gegaan. Barbera Wolfensberger directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie gaf namens de minister Ingrid van Engelshoven het startschot voor het internationale evenement.


In haar speech kondigt Wolfensberger de start van een actieprogramma aan om de Nederlandse modesector te laten innoveren en duurzaam te maken. Haar aankondiging sluit naadloos aan bij het overkoepelende thema van State of Fashion 2018 | searching for the new luxury. 


Wolfensberger opent State of Fashion samen met internationaal vermaarde eco-luxury-pioniers Oskar Metsavaht (Osklen) en VIN (VIN + OMI). Zij zijn toonaangevende voorbeelden van een nieuwe stroming innovatieve ontwerpers die ons de weg wijst naar een duurzamere toekomst. Samen met hen, ca. 50 andere visionairs en modepioniers, de 800 genodigden en de verwachte 25.000 event bezoekers gaat State of Fashion op zoek naar nieuwe definities van het begrip ‘luxury’.


Hergebruik stimuleren

Wolfensberger: "Het ministerie van OCW wil een programma starten voor innovatie in de modesector. Om op een andere manier te produceren, duurzaamheid en hergebruik te stimuleren, nieuwe materialen te ontwikkelen en op een andere wijze over mode te denken is het nodig dat samenwerking gestimuleerd wordt tussen verschillende partijen, zoals modebedrijven, opleidingen, universiteiten en ontwerpers. Op dit terrein is al een en ander in gang gezet in Nederland – onder andere door de curator van State of Fashion – José Teunissen. Maar ook ontwerpers en bedrijven timmeren aan de weg. Het ministerie wil hieraan een steentje bijdragen met dit programma.” 


Over State of Fashion

State of Fashion is het eerste internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. De eerste editie met het thema searching for the new luxury vindt plaats van 1 juni tot en met 22 juli 2018 in Arnhem. De Melkfabriek, een oud industrieel monument aan de Rijn, vormt het decor voor een vijftigtal innovatieve projecten die de modewereld beogen te veranderen.