Bruut Amsterdam en Daybreak produceren #afklikkliniek

04-04-2018 (10:13) - Creatie

Bruut Amsterdam heeft samen met Etcetera/Daybreak voor telecomprovider Ben de docu-serie ‘Ben afklikkliniek’ ontwikkeld. Deze campagne gaat over onze verslaving aan de mobiele telefoon.
 

Er is een hele industrie die ervoor zorgt dat we onze mobiele telefoon maar niet weg kunnen leggen. Welke technieken worden daarbij precies gebruikt? En hoe beïnvloeden de smartphones onze levens? Bruut Amsterdam, gespecialiseerd in online video en webseries, ontwikkelde en produceerde in dit kader samen met en in opdracht van Etcetera/Daybreak een documentaire-serie voor telecomprovider Ben.
 

invloed app-industrie blootgelegd


In zes maandelijkse afleveringen wordt de invloed van de ‘app-industrie’ blootgelegd. De serie haakt in op de tv-commercial van Ben. Die heeft als doel mensen bewust te maken van hoe vaak zij naar hun mobiele telefoon grijpen. In de Ben-afklikkliniek worden de technieken en de psychologie erachter verder uitgediept.
De eerste aflevering, waarin vooral eerst het probleem wordt geschetst, verscheen op 28 maart. In de vijf volgende afleveringen gaat de presentator Benten Wijnen langs bij vijf verschillende extreme subculturen en smartphone gebruikers.

 
Deniz Alkac, managing director: 'Het is erg tof dat Ben ons de kans heeft gegeven om een inhoudelijk programma te maken. Deze serie gaat oprecht verder dan branded content.’
 
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.