BvB brengt Nederlandse meesters naar Japan

20-04-2017 (12:58) - Creatie

Pieter Bruegels The Tower of Babel is vanaf heden in Japan te zien. Een samenwerking tussen Museum Museum Boijmans Van Beuningen en het Japanse mediaconcern Asahi Shimbun heeft geleid tot de expositie Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters.

De expositie is afgelopen maandag geopend in het Tokyo Metropolitan Art Museum. Zoals de naam al zet is er werk van vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse meesters tentoongesteld. De werken zijn afkomstig uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Aan de totstandkoming van de expositie ging een twee jaar durend proces vooraf. 
 
De tentoonstelling trok de eerste twee dagen na opening 8.500 bezoekers. Dat is uitzonderlijk veel, ook voor Japanse begrippen, waar men wel wat gewend is met grote publiekstrekkers. Behalve Bruegels topstuk (zie foto) reisde ook De marskramer van Jeroen Bosch af naar Tokio. Naast deze twee beroemde werken zijn nog 37 andere schilderijen, 43 prenten en 10 beelden uit de collectie oude kunst van Museum Boijmans Van Beuningen in Japan te zien. De tentoonstelling is tot en met 2 juli in het Tokyo Metropolitan Art Museum te zien en reist daarna door naar Osaka, waar de schilderijen tot 15 oktober verblijven om daarna weer naar Rotterdam terug te keren.